青春 塞缪尔·厄尔曼

转载 2007年09月17日 16:52:00

YOUTH

Samuel Ullman

Youth is not a time of life; it is a state of mind; it is not a matter of rosy cheeks, red lips and supple knees; it is a matter of the will, a quality of the imagination, a vigor of the emotions; it is the freshness of the deep springs of life.

Youth means a tempera-mental predominance of courage over timidity, of the appetite for adventure over the love of ease. This often exists in a man of  60 more than a boy of 20.Nobody grows old merely by a number of years.We grow old by deserting our ideals.

Years may wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul. Worry, fear, self-distrust bows the heart and turns the spring back to dust.

Whether 60 or 16, there is in every human being's heart the lure of wonder, the unfailing childlike appetite of what's next and the joy of the game of living.In the center of your heart and my heart there is a wireless station: so long as it receives messages of beauty, hope, cheer, courage and power from men and from the Infinite, so long are you young.

When the aerials are down, and your spirit is covered with snows of cynicism and the ice of pessimism, then you are grown old, even at 20, but as long as your aerials are up, to catch waves of optimism, there is hope you may die young at 80.

 

青春

塞缪尔·厄尔曼

青春不是年华,而是心境;青春不是桃面、丹唇、柔膝,而是深沉的意志,恢宏的想象,炙热的恋情;青春是生命的深泉在涌流。

青春气贯长虹,勇锐盖过怯弱,进取压倒苟安。如此锐气,二十后生而有之,六旬男子则更多见。年岁有加,并非垂老,理想丢弃,方堕暮年。

岁月悠悠,衰微只及肌肤;热忱抛却,颓废必致灵魂。忧烦,惶恐,丧失自信,定使心灵扭曲,意气如灰。

无论年届花甲,拟或二八芳龄,心中皆有生命之欢乐,奇迹之诱惑,孩童般天真久盛不衰。人人心中皆有一台天线,只要你从天上人间接受美好、希望、欢乐、勇气和力量的信号,你就青春永驻,风华常存。

一旦天线下降,锐气便被冰雪覆盖,玩世不恭、自暴自弃油然而生,即使年方二十,实已垂垂老矣;然则只要树起天线,捕捉乐观信号,你就有望在八十高龄告别尘寰时仍觉年轻。

 


 

塞缪尔《青春》

YOUTH[1]  Samuel Ullman Youth is not a time of life; it is a state of mind; it is not a matter...
  • Botaruibo
  • Botaruibo
  • 2014年09月10日 17:54
  • 496

震惊!格雷厄姆竟然是用这种投资策略躲避股灾的

阅读原文:京东量化平台-为投资者提供数据支持、策略开发到策略输出的量化生态服务 京东金融官方资讯QQ:3414182370 有什么想问的想说的都可以来参与!还有机会获取奖品! 无论过去...
  • JDquant
  • JDquant
  • 2017年03月06日 16:19
  • 410

给青春小蓝安装ubuntu15.10

整整研究了一天才终于完美的解决了小蓝的Ubuntu问题.下面是实现的方法
  • qq_24002549
  • qq_24002549
  • 2017年04月28日 15:48
  • 623

在看到厄尔巴岛之前,我曾经不可一世

题目描述 你应该听说过回文吧?所谓回文,简单地说,就是顺着读和反过来读都是一样的。中国历史上还出现过回文诗,其中大名鼎鼎的四首是: 春 莺啼岸柳弄春晴,柳弄春晴夜月明。 明月夜晴春弄柳,...
  • zsc2014030403015
  • zsc2014030403015
  • 2015年01月01日 08:59
  • 1115

我们被叫做90后 | 致青春(催泪好文,自备纸巾)

2002年,你是小学生了,上学路上,小鸟说,早早早,你为什么背着小书包。 2004年,非典,操场上排队量体温,还没有灾难的恐惧。 2005年,你打开电视,《家有儿女》热播,"我叫夏雪我叫夏雨我叫夏...
  • u014326381
  • u014326381
  • 2015年08月22日 20:20
  • 1211

浅说信息安全

浅说信息安全 一、      前言 目前,信息安全事件频频发生,支付宝、携程先后中招,更有恐怖的,波兰航空的地面操作系统都被黑了。信息安全问题已经越来越严重,毫不夸张滴说,信息安全的威力绝不下于核...
  • cdutgch
  • cdutgch
  • 2015年07月04日 17:12
  • 437

程序员等于吃青春饭吗?(一)

在中国,人们对软件行业从业者有这么一个说法,即:程序员=吃青春饭的,这使得程序员的年龄问题显得相当敏感。 很多计算机相关专业的毕业生在择业时,不知道是受到什么因素的影响,对于程序员这...
  • itcast_cn
  • itcast_cn
  • 2014年09月04日 14:15
  • 2415

Weiss数据结构--练习2.20扩展(素数 厄拉多塞筛)

package cn.yjnull.datastrhomework; /** * 编写一个程序来确定正整数N是否是素数 * @author Yjnull * */ public class D...
  • u014306335
  • u014306335
  • 2016年12月13日 17:52
  • 128

《青春无季》观感

男主角王真是张子健扮演的,女主角东方雨是徐琳扮演的,在山师大拍的。王真是个诚恳、木纳从贫困山区来的而又满怀报效家乡激情的小伙子,是公认的才子,号称“校怪”。东方雨是从大城市北京来的,美丽、智慧而又追求...
  • u011636361
  • u011636361
  • 2016年06月13日 11:29
  • 298

【超级表格创业谱】苏元:创业是一场豪赌,赌注是整个青春。

湖南伢子放弃高薪,离开国企。在追求“情怀”的道路上一路向前,重新回到北大校园获得硕士学位,毕业后加入“超级表格”团队。他的信条是“人生就是体验”,超级表格带给他很好的平台,发挥他最大的才华!...
  • kongki
  • kongki
  • 2015年09月10日 16:13
  • 2204
内容举报
返回顶部
收藏助手
不良信息举报
您举报文章:青春 塞缪尔·厄尔曼
举报原因:
原因补充:

(最多只允许输入30个字)