Yate设计

翻译 2011年01月19日 17:33:00

From: http://yate.null.ro/pmwiki/index.php?n=Main.Design

 

The purpose of Yate's design is to provide an extensible telephony engine. Holding the base code as simple as possible and adding functionality as needed allows one to find the best balance between desired functionality, performance and stability.

Yate的设计目标是为了提供一个可扩展性的电话引擎,试图以最简简洁的代码,在扩展所需功能与性能、稳定性之间达到最佳平衡。

Engine

The engine holds the base C++ classes of Yate and connects together all components. There is a diagram showing how all components interact.

该引擎基于Yate的C++类,将所有组件连接在一起工作。以下图表描述了组件之间的交互过程。

Modules

Most real functionality is provided by modules loaded at runtime. These can be dynamical libraries loaded as plugins in the engine or external applications started by a specific module (extmodule ) that allows them to talk to the engine and other modules.

大部分功能由运行时加载的模块实现。这些模块以动态链接库为载体,作为插件被引擎或外部程序加载,模块与引擎、模块与模块之间可相互通信。

Messages

The signaling between Yate modules (either plugins or external modules) is performed by using messages . They provide extensibility, customization and technology independence. Each module that needs something from another or tries to notify about some event creates and emits a message. The message flows through the Engine which tries to deliver it to the proper target.

模块(包括插件或外部模块)之间的通信通过消息来实现。消息机制是可扩展的、可定制的且技术独立的。模块通过创建、发送消息的方式通知其他模块或接受其他模块的发送的信息。消息流通过引擎总会发送到恰当的目标中。

使用freeSWITCH和Yate进行VoIP通话

使用 freeSWITCH 和 Yate ,搭建一个VoIP环境。
  • foruok
  • foruok
  • 2017年06月13日 09:34
  • 1449

yate2 服务器简单配置

网络电话是下一代网络(NGN)的重要应用之一。“下一代网络”是指10年以后的网络,全部基于软交换(Softswitch)技术。但是,拨打VoIP免费网络电话,并不需要在等待10年。基于现有的TCP/I...
  • stduPanda
  • stduPanda
  • 2013年11月05日 14:07
  • 5284

sip软电话yate client的编译过程

yate项目路径   删除编译选项HAVE_DNS_NAPTR_DATA
  • stephenxu111
  • stephenxu111
  • 2014年05月16日 16:48
  • 3352

Yate学习笔记

  • 2014年10月18日 21:50
  • 109KB
  • 下载

YATE SIP服务器

  • 2013年10月31日 19:51
  • 8.16MB
  • 下载

用yate2实现软VoIP语音通话(SIP协议)

转载   用yate2实现软VoIP语音通话(SIP协议) 阳光男孩 发表于 2009-01-08 2009年1月7日,工业与信息化部发放了三张3G牌照,标志着中国进入了通信技术的新时代。...
  • rosekin
  • rosekin
  • 2011年06月22日 15:24
  • 7542

如何编写Yate的编解码模块

转自 From:http://yate.null.ro/pmwiki/index.php?n=Main.CppTutorial3 Yate的编解码模块不处理任何消息,而是通过A...
  • u012377333
  • u012377333
  • 2014年07月11日 09:45
  • 1137

yate sip 服务端和客服端 搭建

1、下载yate程序,服务端和客户端可通用。 下载地址:http://yate.null.ro/pmwiki/index.php?n=Main.Download 2、安装和配置ya...
  • htjx99
  • htjx99
  • 2014年03月25日 10:15
  • 1294

两个YATE服务器互联的实现

一、 引言 根据研究的进度,我们已经知道在一台YATE服务器上用简单的注册、认证模块:regfile,配置用户信息,同一个域内的用户可以成功注册到一个YATE服务器上,并呼叫成功。但我们没有完成的是...
  • vincent1941
  • vincent1941
  • 2011年09月13日 08:55
  • 1127

YATE消息机制

  From: http://yate.null.ro/pmwiki/index.php?n=Main.Messages  消息是YATE的一个主要组成部分。所有的模块间通信都使用消息而不使用函数调用...
  • tttyd
  • tttyd
  • 2011年01月18日 17:06
  • 1600
内容举报
返回顶部
收藏助手
不良信息举报
您举报文章:Yate设计
举报原因:
原因补充:

(最多只允许输入30个字)