Java英文面试题(49道)

原创 2012年03月23日 14:42:49
问题:
  1.what is oracle.
  2.what is major differenece oracle8i and oracle9i.
  4.tell me some thing ur self.
  5.please tell me about oops.
  6.what is single inheritance.
  7.what is multiple inheritance.
  8.can java support multiple inheritance.
  9.what is interface.
  10.what is differenec between abstract class and interface.
  11.how to u prove that abstrace class cannot instantiate directly.
  12.what is differenece between string and stringbuffer.
  13.what is immutable
  14.how to write a program using sort program.
  15 how to write a program using unsort program.
  16.what is legacy.
  17.what is legacy api
  18.what is legacy interface.
  19.what is main difference hashmap and hastable
  20.what is main difference between arraylist and vector.
  21.what is struts framework.
  22.what are distributed techonologies.
  23.what is advantage and disadvantage of distributed techonologies.
  24.what is main difference between jsp and servlets.
  25.what is difference between procedure and functions.
  26.what is jdbc.
  27.what are type of drivers.
  28.what is type 4 driver.
  29.how to collect requuirements form u r client.
  30.which process use in ur project.
  31.what is deployment descriptor.
  32.what is heirarchy of files in struts.
  33.please draw struts frame wrok.
  34.please draw j2ee architecture.
  35.please draw mvc-2 architecture.
  36.please draw that how design op module.
  37.how to find a file on linux.
  38.how to configure weblogic8.1 on linux.
  39.why you use struts framework in ur project.
  40.what is platfrom independent
  41.what is awt and swing.
  42.what is heavy wieght components.
  43.what is feature of weblgoic8.1.
  44.why you choose application server on linux and database server on aix.
  45.please tell me about ur project.
  46.what is major concepts in oops.
  47.why u choose mvc-2 architecture.
  48.what is implicit object.
  49.how many implicit objects in jsp
答案:
  1. Oracle is an RDBMS product with DDL and DML from a company called Oracle Inc.
  2. Difference between 8i and 9i is given in the Oracle site
  3. Question not available
  4. Something
  5. oops is Object Oriented Programming
  6.what is single inheritance.
  ans:one class is inherited by only other one class
  7.what is multiple inheritance.
  ans:One class inheriting more than one class at atime
  8.can java support multiple inheritance.
  ans:No
  9.what is interface.
  ans:Interface has only method declarations but no defn
  10.what is differenec between abstract class and interface.
  ans:In abstract class some methods may contain definition,but in interface every method should be abstract
  11.how to u prove that abstrace class cannot instantiate directly.
  ans:As they dont have constructor they cant be instantiated
  12.what is differenece between string and stringbuffer.
  ans:Strings are immutable where as string buffer can be modified
  13.what is immutable
  ans:Which cant be changed
  14.how to write a program using sort program.
  15 how to write a program using unsort program.
  ans: Both can be done using javascript
  This is for Sort
  function SelectTextSort(obj) { // sort by text
  var N=obj.options.length;
  for (var i=0;i<>
  for (var j=i+1;j<>
  if ( obj.options[i].text > obj.options[j].text ) {
  var i1= (obj.options[i].selected == true ) ? true : false
  var j1= (obj.options[j].selected == true ) ? true : false
  var q1 = obj.options[j].text;
  var q2 = obj.options[j].value;
  obj.options[j].text = obj.options[i].text;
  obj.options[j].value = obj.options[i].value;
  obj.options[i].text = q1;
  obj.options[i].value = q2;
  obj.options[i].selected = (j1 && true ) ? true : false
  obj.options[j].selected = (i1 && true ) ? true : false
  }
  }
  }
  return true
  }
  16.what is legacy.
  17.what is legacy api
  18.what is legacy interface.
  ans: legacy is something that is old in terms of technology/ system
  19.what is main difference hashmap and hastable
  ans:Hash table is synchronised
  20.what is main difference between arraylist and vector.
  ans:Vector is synchronised
  21.what is struts framework.
  22.what are distributed techonologies.
  distributed technologies means any technology / s/w program that are having many components in multiple environments that interact with each other depending on the functional requirements and design.
  23.what is advantage and disadvantage of distributed techonologies.
  language is avoided. Application can be built flexible to meet requirements. Division of labour is possible. Best of all the technologies and platforms can be optimally utilized. Complexity of requirements can be reduced.
  25.what is difference between procedure and functions.''
  ans:Fuctions can return value ,procedures cant return value
  26.what is jdbc.
  ans:Connecting to DB from java program requires JDBC
  27.what are type of drivers.
  type1,2,3,4
  29.how to collect requuirements form u r client.
  is not a job of a technical person. It is better for a BA to do it.
  30.which process use in ur project.
  Generally u can say:
  Project related process: Analysis, Design, Sign-off Documents, Implementation, Integration, Testing, UAT
  Work related process:
  Technical Design, Work Allocation, Code Review Checklist, Unit Test Form will be prepared by the Project Lead and given to the developer.
  Developer prepares the Unit Test Case
  Implements Code, Performs Test
  Submits Code through CVS / VSS
  Submits documents along with Release Checklist to the tester / leader.
  31.what is deployment descriptor.
  ans:Which contains the infrnmation like which file to be used
  40.what is platfrom independent
  ans:A language is said to be platform independent if it can be run on any machine with out modifying code
  41.what is awt and swing.
  ans:AWT are heavy weight components and swings are light weight components
  46.what is major concepts in oops.
  ans:Abstraction,polymorphism,encapsulation,inheritance
  47.why u choose mvc-2 architecture.
  ans:In MVC-2 controller is servlet rather than JSP which makes it efficient
  48.what is implicit object.
  ans:Implicit objects are a set of Java objects that the JSP Container makes available to developers in each page
  49.how many implicit objects in jsp
  ans:out,page,session,request,response,application,page context,config

100道Java经典面试题及答案解析

100道Java经典面试题及答案解析
  • dajiangtai007
  • dajiangtai007
  • 2017年03月21日 10:13
  • 991

100道经典Java面试题及答案

面向对象编程(OOP) Java是一个支持并发、基于类和面向对象的计算机编程语言。下面列出了面向对象软件开发的优点: 代码开发模块化,更易维护和修改。代码复用。增强代码的可靠性和灵活性。增加代码的...
  • gy30482
  • gy30482
  • 2015年10月07日 15:36
  • 1403

115道Java经典面试题(面中率最高、最全)

115道Java经典面试题(面中率最高、最全) Java是一个支持并发、基于类和面向对象的计算机编程语言。下面列出了面向对象软件开发的优点: 代码开发模块化,更...
  • yanjiangdi
  • yanjiangdi
  • 2017年09月08日 17:06
  • 799

115个java面试题(英文)

115 Java Interview Questions and Answers – The ULTIMATE List by Sotirios-Efstathios Maneas on A...
  • ht99582
  • ht99582
  • 2014年04月08日 10:58
  • 927

30道JAVA英文面试题

* Q1. How could Java classes direct program messages to the system console, but error messages, say ...
  • likaiwalkman
  • likaiwalkman
  • 2013年11月12日 11:02
  • 550

JAVA英文面试题(15道)

Q1. How could Java classes direct program messages to the system console, but error messages, say to...
  • wanlixingzhe
  • wanlixingzhe
  • 2012年03月23日 15:43
  • 1622

java面试题100道

1、面向对象的特征有哪些方面  (1).抽象:  抽象就是忽略一个主题中与当前目标无关的那些方面,以便更充分地注意与当前目标有关的方面。抽象并不打算了解全部问题,而只是选择其中的一部分,暂时不用部...
  • dongwujing
  • dongwujing
  • 2012年06月06日 21:59
  • 3857

java面试题100道(1-20)

注:所有答案凭个人理解作答,不可用作标准答案。 1.一个java文件中是否可以包含多个类(不是内部类)?有什么限制? 答:可以有多个类,但是只能有一个public . 2.Java有没有goto? 答...
  • jiaozhurun
  • jiaozhurun
  • 2015年12月17日 14:14
  • 537

《Java150道面试题全集》

本文转载他人,自留作笔记用,请尊重原创作者。 1、面向对象的特征有哪些方面? 答:面向对象的特征主要有以下几个方面: - 抽象:抽象是将一类对象的共同特征总结出来构造类的过程,包括数据抽...
  • Man_Keung_CHEN
  • Man_Keung_CHEN
  • 2016年11月25日 08:30
  • 5118

探讨Java中最常见的十道面试题(超经典)

第一,谈谈final, finally, finalize的区别。 final?修饰符(关键字)如果一个类被声明为final,意味着它不能再派生出新的子类,不能作为父类被继承。因此一个类不能既被声...
  • qq_35114086
  • qq_35114086
  • 2016年11月28日 19:34
  • 532
内容举报
返回顶部
收藏助手
不良信息举报
您举报文章:Java英文面试题(49道)
举报原因:
原因补充:

(最多只允许输入30个字)