2022 综合英语慕课(大学英语二)最新满分章节测试答案(题库中自找具体题目)

Unit 1 Ethnic Identity 种族认同 Unit 1 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The desire for peace                    political differences. 
选项:
A:ascended
B:transcended
C:condescended
D:descended
答案: 【transcended】

2、 问题:Which festival is held on the first full moon of the lunar year?
选项:
A:The Lantern Festival  
B:The Tomb-Sweeping Festival
C:The Double Seventh Festival
D:The Dragon Boat Festival 
答案: 【The Lantern Festival  】

3、 问题:Are you extroverted or                   ?
选项:
A:introvert
B:introverted 
C:reverse
D:reversed 
答案: 【introverted 】

4、 问题:                who travel to Peking will see many historic sites about which they have read. 
选项:
A:He 
B:Those 
C:One
D:Anyone
答案: 【Those 】

5、 问题:A flashing yellow light                 caution. 
选项:
A:notions
B:notes 
C:notices 
D:denotes
答案: 【denotes】

6、 问题:Is it                 to promote cigarettes through advertising? 
选项:
A:ethical
B:ethnic
C:ethics
D:ethnical
答案: 【ethical】

7、 问题:What can be used to distinguish people of one ethnic group from another?
选项:
A:Languages
B:Clothing styles
C:Cultural traits
D:Religions
答案: 【Languages;
Clothing styles;
Cultural traits;
Religions】

8、 问题:At Double Ninth Festival, what do people usually do? 
选项:
A:They watch lanterns.
B:They eat mooncake.
C:They pay respect to old people.
D:They enjoy the flourishing chrysanthemum.
答案: 【They pay respect to old people.;
They enjoy the flourishing chrysanthemum.】

9、 问题:Is the following sentence effective?  Having played football for three hours, his homework was not finished.  
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【His homework不是having played football的逻辑主语】

10、 问题:Every ethnic group has a way of determining or expressing membership. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

11、 问题:The Qingming Festival is a festival of commemoration. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

12、 问题:Is the following sentence coherent?A man is usually judged not only by what he says but also by his deeds.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【“what he says” and “his deeds”不是平行结构。】

13、 问题:Zhuang has the largest population of minority ethnic groups.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【壮族是少数民族中人口最多的民族。】

14、 问题:The desire for peace             political differences.   
选项:
A:ascended 
B:transcended  
C:condescended 
D:descended
答案: 【transcended  】

15、 问题:At Double Ninth Festival, what do people usually do?  
选项:
A:They watch lanterns.
B:They visit their relatives.
C:They pay respect to old people.
D:They get together to tell stories.
答案: 【They pay respect to old people.】

16、 问题:A flashing yellow light             caution.
选项:
A:notes 
B:notices
C:denotes
D:notions 
答案: 【denotes】

17、 问题:What can be used to distinguish people of one ethnic group from another?
选项:
A:Languages
B:Clothing styles
C:Religions
D:Cultural traits
答案: 【Languages;
Clothing styles;
Religions;
Cultural traits】

18、 问题:Is the following sentence effective? Having played basketball for three hours, his dinner is cold.  
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【问题:下列句子有效吗?
“打了三个小时的篮球”没主语,悬垂句】

19、 问题:At Double Ninth Festival, what do people usually do?
选项:
A:They pay respect to old people.
B:They watch lanterns.
C:They get together to tell stories.
D:They visit their relatives. 
答案: 【They pay respect to old people.】

20、 问题: A flashing yellow light        caution.
选项:
A:notions 
B:notes 
C:denotes 
D:notices
答案: 【denotes 】

21、 问题:Is the following statement True or False?Every ethnic group has a way of determining or expressing membership.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【每个民族都有自己确定或表达成员身份的方式。 表述准确】

22、 问题:Do you know the girl is introverted or                   ?
选项:
A:entrovert
B:extroverted
C:reverse
D:reversed 
答案: 【extroverted】

23、 问题:                who travel to Xi’an will see many historic sites about which they have read. 
选项:
A:He 
B:Those 
C:One
D:Anyone
答案: 【Those 】

24、 问题:A very high temperature often                 a serious illness.
选项:
A:notions
B:notes 
C:notices 
D:denotes
答案: 【denotes】

25、 问题:Which of the following sentences are coherent?
选项:
A:She is intelligent, energetic and an efficient woman.
B:She was knocked down by a bicycle, but was not badly hurt.
C:A man is usually judged not only by what he says, but also by his deeds.
D:When trying to lose weight, you should avoid all snacks.
答案: 【She was knocked down by a bicycle, but was not badly hurt.;
When trying to lose weight, you should avoid all snacks.】

26、 问题:The sentence “On seeing the old photo, my childhood came back to my memory.” is effective. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

27、 问题:If a modifier has nothing to logically modify in a sentence, it is called a dangling modifier.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

28、 问题:Miao has the largest population of minority ethnic groups.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

29、 问题:With guidance from the Chinese government, the minorities in areas that have been given regional autonomy are entitled to deal with their own affairs. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

30、 问题:The desire for peace                   political differences. 
选项:
A:ascended
B:transcended
C:condescended
D:descended
答案: 【transcended】

31、 问题:Do you know the girl is introverted or                 ?
选项:
A:entrovert
B:extroverted
C:reverse
D:reversed 
答案: 【extroverted】

32、 问题:It is found that her account of events does not                 with yours. 
选项:
A:correspond
B:correspondence
C:respond
D:response
答案: 【correspond】

33、 问题:The                 of a person or place is the characteristics that distinguish them from others. (请填写一个单词,单词的首字母为i)
答案: 【identity】

【作业】Unit 1 Ethnic Identity 种族认同 Unit 1 单元作业

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:What are ethnic boundary markers?Why do we develop a multicultural worldview?(什么是民族界限标识?为什么我们要发展多元文化的世界观?)两个问题,每问1分。满分2分的要求是回答问题完整,语言表达基本准确,字数不少于60个单词。
评分规则: 【 准确回答第一个问题“什么是种族界限标识?”得1分,准确回答第二个问题“为什么我们要发展多元文化的世界观?”得1分。满分2分的要求是内容完整,语言表达基本准确,字数不少于60个单词。

2、 问题:Please list one Chinese traditional festival and its custom. 
评分规则: 【 准确列举1个节日得1分,回答该节日习俗得1分。满分要求至少30个词以上。

Unit 2 Advice to Youth 给青年人的忠告 Unit 2 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:She was reluctant to                  her ignorance. 
选项:
A:confess  
B:confine 
C:resort
D:combine
答案: 【confess  】

2、 问题:He made                   efforts to be the top student in the class. 
选项:
A:mortal
B:feeble 
C:ceasing
D:unceasing
答案: 【unceasing】

3、 问题:The young ought to be                   in the use of this great art. 
选项:
A:temper 
B:temperate 
C:temperature 
D:tempt
答案: 【temperate 】

4、 问题:They are particularly              to him for his timely help.
选项:
A:grace
B:grateful
C:gracious
D:graceful
答案: 【grateful】

5、 问题: Which is the right English translation of “不入虎穴,焉得虎子”?
选项:
A:No pains, no gains.
B:Nothing ventured, nothing gained.
C:Out of sight, out of mind.
D:More haste, less speed.
答案: 【Nothing ventured, nothing gained.】

6、 问题:No sooner _ than it began to rain heavily. 
选项:
A:the game began
B:the game had begun  
C:did the game begin
D:had the game begun
答案: 【had the game begun】

7、 问题:As Aristotle said, good habits formed at youth make all the               .
选项:
A:difference
B:matter
C:thing
D:value
答案: 【difference】

8、 问题:Which of the following statements about Mark Twain is True?
选项:
A:Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.
B:Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.
C:Mark Twain was called “the father of American literature”.
D:Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.
答案: 【Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.;
Mark Twain was called “the father of American literature”.;
Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.】

9、 问题:Which of the following words are indirect negative words?
选项:
A:absence
B:failure
C:refusal
D:exclusion
答案: 【absence;
failure;
refusal;
exclusion】

10、 问题:Please decide whether the following E-C translation is Right or Wrong. One is never too old to learn.  一个人太老就不能学习了。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题目:请判断下面的英译中翻译是对是错。
正确翻译:活到老,学到老。】

11、 问题:According to The Classic of Tea written by Lu Yu, tea as a beverage originated with Shennong.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

12、 问题:Green tea belongs to fermented tea and contains the least caffeine content. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【绿茶不属于发酵茶。】

13、 问题:Please decide whether the following E-C translation is Right or Wrong.He is new to the work.  他第一次干这个工作。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【正确翻译:他不熟悉这工作。】

14、 问题:He made               efforts to be the top student in the class. 
选项:
A:ceasing 
B:feeble 
C:unceasing
D:mortal
答案: 【unceasing】

15、 问题:The prisoner refused to               his crime.
选项:
A:confess
B:confine
C:resort
D:combine  
答案: 【confess】

16、 问题:Which of the following statements about Mark Twain is True? 
选项:
A:Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.
B:Mark Twain was called“the father of American literature”.
C:Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.
D:Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.
答案: 【Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.;
Mark Twain was called“the father of American literature”.;
Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.】

17、 问题:Decide the E-C translation is Right or False:  I can’t agree with you more.  我不同意你的意见。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【正确翻译是:我完全同意你的意见。】

18、 问题:According to the Classic of Tea written by Lu Yu, tea as a beverage originated with Shennong.   
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【根据陆羽的《茶经》,茶作为一种饮料起源于神农。 准确】

19、 问题:The prisoner refused to                  his crime.
选项:
A:confess  
B:confine 
C:resort
D:combine
答案: 【confess  】

20、 问题:Which of the following statements about Mark Twain is True?
选项:
A:Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.
B:Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.
C:Mark Twain was called“the father of American literature”.
D:Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.
答案: 【Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.;
Mark Twain was called“the father of American literature”.;
Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.】

21、 问题:Please decide whether the following E-C translation is Right or Wrong.I can’t agree with you more.  我不同意你的意见。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题目:请判断下面的英译中翻译是对是错。
正确翻译:我完全同意你的观点。】

22、 问题:We’ll                  our discussion to the main issue.
选项:
A:confess  
B:confine 
C:resort
D:combine
答案: 【confine 】

23、 问题:The girl made                   efforts to be the top student in the class. 
选项:
A:mortal
B:feeble 
C:ceasing
D:unceasing
答案: 【unceasing】

24、 问题:Don’t let credit                  you to buy something you can’t afford. 
选项:
A:temper 
B:temperate 
C:temperature 
D:tempt
答案: 【tempt】

25、 问题:We would be                   for any information you can give us. 
选项:
A:grace
B:grateful
C:gracious
D:graceful
答案: 【grateful】

26、 问题: Which is the right English translation of “不劳而获”?
选项:
A:No pains, no gains.
B:Nothing ventured, nothing gained.
C:Out of sight, out of mind.
D:More haste, less speed.
答案: 【No pains, no gains.】

27、 问题:Please remember: you                  be too careful in proofreading.
选项:
A:can
B:are
C:can not 
D:are not
答案: 【can not 】

28、 问题:Which of the following statements about Mark Twain are not True?
选项:
A:Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.
B:Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.
C:Mark Twain was called “the father of British literature”.
D:Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.
答案: 【Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.;
Mark Twain was called “the father of British literature”.】

29、 问题:Please decide whether the following E-C translation is Right or Wrong.Let sleeping dog lie. 直言不讳。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

30、 问题:Tea can be classified by procedure, quality, preparation methods, and so on. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

31、 问题:Chinese tea is believed to have first started with Chinese Emperor Shennong (Yandi), and flourished in the Tang and Song Dynasties. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

32、 问题:Please decide whether the following E-C translation is Right or Wrong.This is the last straw.  我失去机会了。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

33、 问题:Advice to Youth written by Mark Twain is a classic example of humour.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

34、 问题:You’d better                 the discussion to the main issue in the conference.
选项:
A:confess  
B:confine 
C:resort
D:combine
答案: 【confine 】

35、 问题:She is extremely                to all the teachers for their help. 
选项:
A:grace
B:grateful
C:gracious
D:graceful
答案: 【grateful】

36、 问题:Which of the following statements about Mark Twain are True?
选项:
A:Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.
B:Many of Mark Twain’s great works were set in the background of the Amazon River.
C:Mark Twain was called “the father of British literature”.
D:Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.
答案: 【Mark Twain is regarded as the founder of American critical realism literature.;
Mark Twain is the pen name of Samuel Langhorne Clemens.】

37、 问题:If a person             (冒犯)you, do not resort to extreme measures.(提示:请填写一个动词,首字母为o)
答案: 【offends】

Unit 3 Love and Care 关怀和爱 Unit 3 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The girl slipped out of the room and headed for the swimming pool without her parents’              .
选项:
A:command 
B:conviction 
C: consent 
D: compromise
答案: 【 consent 】

2、 问题:She called the agency several times to                 about job possibilities. 
选项:
A:demanded
B:inquired
C:questioned
D:required
答案: 【inquired】

3、 问题:Most people no longer                of smoking in public places.
选项:
A:permit
B:allow
C:approve
D:admit
答案: 【approve】

4、 问题:With the help of the government, a large number of people               the earthquake ten years ago. 
选项:
A:suspended
B:suffered
C:subjected
D:survived
答案: 【survived】

5、 问题:These Regulations shall not apply to aliens who                in the People’s Republic of China. 
选项:
A:reside
B:resent  
C:inhabit
D:reserve
答案: 【reside】

6、 问题:The government _ the police officer a medal of honor for his heroic deed in rescuing the flood victims. 
选项:
A:rewarded
B:awarded
C:priced
D:credited
答案: 【awarded】

7、 问题:Chinese painting was called                in ancient China.
选项:
A:oil painting
B:ink painting
C:landscape painting
D:scroll painting
答案: 【ink painting】

8、 问题:I’d like to take                of this opportunity to thank all of you for your efforts.
选项:
A:profit
B:benefit
C:occasion
D:advantage
答案: 【advantage】

9、 问题:He didn’t live up to                 had been expected of him.
选项:
A:what
B:which
C:that
D:all
答案: 【what】

10、 问题:Though he didn’t answer my questions quickly, the look on his face ____ that he was satisfied with me.
选项:
A:input
B:indicated
C:increased
D:interacted
答案: 【indicated】

11、 问题: What are the common ways of paraphrasing?
选项:
A:To use synonyms.
B: To change the sentence structure. 
C:To change parts of speech. 
D: To change the sentence meaning.
答案: 【To use synonyms.;
 To change the sentence structure. ;
To change parts of speech. 】

12、 问题:What does the word “charity” mean?
选项:
A:Providing help or relief to the poor and needy.
B:Benevolence or generosity toward others and toward humanity.
C:An organization that facilitates charity benefiting people in need.
D:The act of giving our money, time or resources to others without expecting a reciprocation or a direct return.
答案: 【Providing help or relief to the poor and needy.;
Benevolence or generosity toward others and toward humanity.;
An organization that facilitates charity benefiting people in need.;
The act of giving our money, time or resources to others without expecting a reciprocation or a direct return.】

13、 问题:Traditional Chinese paintings combine fine art, poetry, calligraphy, and seal engraving to achieve an artistic unison. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

14、 问题:We may give a lot of quotations in an essay to show that we are learned and brilliant.   
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:The drawing skills and techniques employed by the Chinese painters can be divided into two forms: fine brushwork and free-hand brushwork.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:The boy slipped out of the room and headed for the swimming pool without his parents’ _____.
选项:
A:command 
B:conviction 
C: consent 
D: compromise
答案: 【 consent 】

17、 问题:She              about the library’s rare books collection.
选项:
A:demanded
B:inquired
C:questioned
D:required
答案: 【inquired】

18、 问题:The boy slipped out of the room and headed for the swimming pool without his parents’                .
选项:
A:command 
B:conviction 
C: consent 
D: compromise
答案: 【 consent 】

19、 问题:The man called the company several times to                 about job possibilities. 
选项:
A:demanded
B:inquired
C:questioned
D:required
答案: 【inquired】

20、 问题:Children under 16 cannot give               to medical treatment. 
选项:
A:command 
B:conviction 
C: consent 
D: compromise
答案: 【 consent 】

21、 问题:The woman called the company several times to                 about job possibilities. 
选项:
A:demanded
B:inquired
C:questioned
D:required
答案: 【inquired】

22、 问题:We don’t               of violence in any shape or form.
选项:
A:permit
B:allow
C:approve
D:admit
答案: 【approve】

23、 问题:With the help of the government, a large number of people               the earthquake and rebuilt their homes.
选项:
A:suspended
B:suffered
C:subjected
D:survived
答案: 【survived】

24、 问题:I’m afraid this painting is not by Picasso. It’s only a copy and so it’s               . 
选项:
A:priceless
B:invaluable 
C:worthless 
D:valuable
答案: 【worthless 】

25、 问题:The government _ the soldier a medal of honor for his heroic deed in rescuing the flood victims. 
选项:
A:rewarded
B:awarded
C:priced
D:credited
答案: 【awarded】

26、 问题:I’m going to take                of this tour to explore the history of the city.
选项:
A:profit
B:benefit
C:occasion
D:advantage
答案: 【advantage】

27、 问题:The man didn’t live up to                 had been expected of him.
选项:
A:what
B:which
C:that
D:all
答案: 【what】

28、 问题:A survey of retired people has               that most of them are independent and enjoying life. 
选项:
A:inputed
B:indicated
C:increased
D:interacted
答案: 【indicated】

29、 问题:The girl _ to study harder in the future so that she could have more opportunities to find a better job. 
选项:
A:resorted
B:resolved 
C:requested
D:reserved
答案: 【resolved 】

30、 问题:These Regulations shall not apply to aliens and stateless persons who                in the People’s Republic of China. 
选项:
A:reside
B:inhabit 
C:resent 
D:reserve
答案: 【reside】

Unit 4 Is Your Food Safe?你的食品安全吗? Unit 4 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:In present-day Mandarin, jiǔ most commonly refers to               .
选项:
A:beer
B:wine
C:liquor and spirits
D:alcohol
答案: 【liquor and spirits】

2、 问题:When you consider what subject to study in college,                are that you and your parents will think what you can make out of it after graduation.  
选项:
A:possibilities 
B:facts
C:chances
D:conditions
答案: 【chances】

3、 问题:There is no _ evidence that people can control their dreams.  
选项:
A:rigid
B:solid  
C:smooth
D:harsh
答案: 【solid  】

4、 问题: If you tend to regularly suffer from a certain symptom like headache, be sure to keep in store the  __ medicine to take care of the issue as soon as it starts.
选项:
A:efficient
B:concise
C:appropriate 
D:secure
答案: 【appropriate 】

5、 问题:The European Union countries were once worried that they would not have _ supplies of petroleum.
选项:
A:proficient
B:efficient
C:potential
D:sufficient
答案: 【sufficient】

6、 问题:Vitamins are complex __ that the body requires in very small amounts.
选项:
A:matters
B:materials
C:particles
D:substances
答案: 【substances】

7、 问题: Our country has launched a                for healthy styles living.
选项:
A:war
B:battle
C:campaign
D:action
答案: 【campaign】

8、 问题:The local government tried its best to ensure each of its citizens a ___ supply of food at regular intervals.
选项:
A:continual
B:continuous
C:consistent
D:numerous
答案: 【consistent】

9、 问题:Everyone is amazed at the ____ growth of this city. It has been so different from what it was five years ago.
选项:
A:expanding
B:explosive
C:expensive
D:excessive
答案: 【explosive】

10、 问题:The ____ of this recipe was made public one year after it was put into the market.
选项:
A:flavor
B:form
C:formula
D:frown
答案: 【formula】

11、 问题:What are the components of problem-solution essays? 
选项:
A:Situation  
B:Problem 
C:Solution 
D:Evaluation
答案: 【Situation  ;
Problem ;
Solution ;
Evaluation】

12、 问题:What factors may influence food safety? 
选项:
A:fertilizer usage
B:abuse of antibiotics
C:soil pollution
D:water pollution
答案: 【fertilizer usage;
abuse of antibiotics;
soil pollution;
water pollution】

13、 问题:What are functions of wine and spirits?  
选项:
A:To keep good health.
B:To celebrate triumph.
C:To show respect to ancestor and gods.
D:To be an alcoholic.
答案: 【To keep good health.;
To celebrate triumph.;
To show respect to ancestor and gods.】

14、 问题:Wang Xizhi, Chinese famous calligrapher, accomplished Lantingxu when he was clear-minded. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:The famous poet Du Fu of the Tang Dynasty is known as the “immortal of wine”. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

16、 问题:When you consider what subject to study in college,                are that you and your parents will think what you can make out of it after graduation.   
选项:
A:possibilities
B:facts
C:situations
D:chances
答案: 【chances】

17、 问题:There is no _ evidence that people can control their dreams.
选项:
A:rigid 
B: solid
C:smooth 
D:harsh
答案: 【 solid】

18、 问题:What factors can influence food safety?  
选项:
A:Fertilizer usage.
B:Abuse of antibiotics.
C:Soil pollution.
D:Water pollution.
答案: 【Fertilizer usage.;
Abuse of antibiotics.;
Soil pollution.;
Water pollution.】

19、 问题:Wang Xizhi, Chinese famous calligrapher, accomplished Lantingxu when he was clear minded.  
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:王羲之,中国著名的书法家,是清醒时完成《兰亭序》的创作。
错误 王羲之在醉酒状态下完成《兰亭序》最好的版本。】

20、 问题:The text "Microbes and Food Safety" is organized in the way of problem-solution pattern, which in some ways is similar to cause and effect essays, especially in terms of structure.  
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:文章“细菌与食品安全”属于解决问题写作模式。解决问题类文章某些方面和因果类文章相似,特别是结构方面。 正确】

21、 问题:In present-day Mandarin, jiǔ most commonly refers to               .
选项:
A:beer
B:wine
C:wine and spirits
D:alcohol
答案: 【wine and spirits】

22、 问题:When you consider what subject to study in college,                are that you and your parents will think what you can make out of it after graduation.   
选项:
A:possibilities 
B:facts
C:chances
D:situations  
答案: 【chances】

23、 问题:Wang Xizhi, Chinese famous calligrapher, accomplished Lantingxu when he was clear minded. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:王羲之,中国著名的书法家,是清醒时完成《兰亭序》的创作。
错误表述,王羲之在醉酒状态下完成《兰亭序》最好的版本。】

24、 问题:                 are that you’ll meet at least one lifelong friend when you study in a university.
选项:
A:possibilities 
B:facts
C:chances
D:conditions
答案: 【chances】

25、 问题:A fire engine must have priority as it usually has to deal with some kind of                .
选项:
A:emergency
B:precaution  
C:crisis 
D:image
答案: 【emergency】

26、 问题:The country has launched a                for healthy styles living.
选项:
A:war
B:battle
C:campaign
D:action
答案: 【campaign】

27、 问题:The local government tried its best to ensure each of its citizens a               supply of food at regular intervals.
选项:
A:continual
B:continuous
C:consistent
D:numerous
答案: 【consistent】

28、 问题:Everyone is amazed at the                growth of this city. It has been so different from what it was five years ago.
选项:
A:expanding
B:explosive
C:expensive
D:excessive
答案: 【explosive】

29、 问题:They’re trying to work out a peace                 acceptable to both sides in the dispute.
选项:
A:flavor
B:form
C:formula
D:frown
答案: 【formula】

30、 问题:The only safe way of distinguishing between edible and poisonous mushrooms is to learn to                 the individual species.
选项:
A:realize 
B:identify
C:handle
D:exclude
答案: 【identify】

31、 问题:Which of the following factors may influence food safety? 
选项:
A:fertilizer usage
B:abuse of antibiotics
C:soil pollution
D:water pollution
答案: 【fertilizer usage;
abuse of antibiotics;
soil pollution;
water pollution】

32、 问题:The block structure and the chain structure are two main ways to structure a problem-solution essay. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

33、 问题:The text “Microbes and Food Safety” is organized in the way of problem-solution pattern.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

34、 问题:People with the virus may feel perfectly well, but they can still               others.(填写一个单词,首字母为i,意思是“传染;感染”)
答案: 【infect】

Unit 5 The Gender-Role Revolution 性别角色革命 Unit 5 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:This insurance company insures many different kinds of things and doesn‘t ‍              ‍ itself to one thing.
选项:
A:confine
B:refine
C:define
D:fine
答案: 【confine】

2、 问题:One needs a password to get ‍               ‍ to the computer system. 
选项:
A:domination
B:process
C:possession
D:access
答案: 【access】

3、 问题:Chinese grottoes mainly reflect the art of                culture.
选项:
A:Buddhist
B:Confucianism
C:Taoism
D:Islam
答案: 【Buddhist】

4、 问题:Everyone in the class is expected to                  actively in these discussions.
选项:
A:part
B:depart
C:participate
D:deport
答案: 【participate】

5、 问题:___, what you came up with is feasible.
选项:
A:For some extent
B:To some extent
C:In some extent
D:By someextent
答案: 【To some extent】

6、 问题:It is only in the last 100 years that there has been a                  in the perception of women’s roles.
选项:
A:shadow
B:shift
C:twist
D:aspect
答案: 【shift】

7、 问题:In patriarchal societies men were the                 decision makers in both the family and in society. 
选项:
A:radical
B:principle
C:principal
D:racial
答案: 【principal】

8、 问题:Luckily everyone can               from the policy. 
选项:
A: benefit  
B:result
C:come
D:fall
答案: 【 benefit  】

9、 问题:Doctors are encouraged to               to experts.
选项:
A:defer
B:infer
C:prefer
D:confer
答案: 【defer】

10、 问题:The flight was postponed ‍             ‍ bad weather.
选项:
A:in consequence
B:on account of
C:as a result
D:therefore
答案: 【on account of】

11、 问题:This school was not big enough to ‍                all the children. 
选项:
A:accommodate
B:recommend
C:include
D:conclude
答案: 【accommodate】

12、 问题:Out of over 500 staff there are just 10 that                  this category. 
选项:
A:fall into
B:fall down
C:fall off
D:fall out
答案: 【fall into】

13、 问题:Which of the following words can be used to express cause and effect?
选项:
A:Because 
B:Since  
C:So
D:Therefore
答案: 【Because ;
Since  ;
So;
Therefore】

14、 问题:Why did our ancestors build the grottoes? 
选项:
A:To worship the Buddha.
B:To practice Buddhism.
C:To purify their spirits.
D:To frighten animals.
答案: 【To worship the Buddha.;
To practice Buddhism.;
To purify their spirits.】

15、 问题:Patriarchal society was a society ruled by women and women had access to education.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

16、 问题:The Chinese Buddhist grottoes are regarded as a profound and stunning general art gallery, which are composed of architecture, painting, sculptures, etc.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

17、 问题:Women are entering certain types of competition previously ____ to males.
选项:
A:confined
B:put
C:devoted
D:related
答案: 【confined】

18、 问题:In patriarchal societies, men are treated with the greatest respect and have the greatest __ to education.
选项:
A:domination 
B:participation
C:possession
D:access
答案: 【access】

19、 问题:Chinese grottoes mainly reflect the art of               culture.
选项:
A:Buddhist
B:Confucianism
C:Taoism
D:Islam
答案: 【Buddhist】

20、 问题:Which of the following words can be used to express cause and effect?
选项:
A:because 
B:since 
C: so 
D:therefore
答案: 【because ;
since ;
 so ;
therefore】

21、 问题:Chinese grottoes mainly reflect the art of               culture.
选项:
A:Buddhist
B:Confucianism
C:Taoism
D:Islam
答案: 【Buddhist】

22、 问题:This insurance company insures many different kinds of things and doesn‘t                   itself to one thing.
选项:
A:confine
B:refine
C:define
D:fine
答案: 【confine】

23、 问题:The facilities have been adapted to give                 to wheelchair users. 
选项:
A:domination
B:process
C:possession
D:access
答案: 【access】

24、 问题:Luckily everyone can                 from the policy. 
选项:
A: benefit  
B:result
C:come
D:fall
答案: 【 benefit  】

25、 问题:Doctors in that area  were encouraged to                   to experts.
选项:
A:defer
B:infer
C:prefer
D:confer
答案: 【defer】

26、 问题:The runway of this airport is undergoing expansion in order to                   large planes.
选项:
A:accommodate
B:recommend
C:include
D:conclude
答案: 【accommodate】

27、 问题:If you do wrong, you                 severe punishment. 
选项:
A:deserve
B:serve
C:conserve
D:reserve
答案: 【deserve】

28、 问题:The flight was postponed                  bad weather.
选项:
A:on account of
B:because of
C:in consequence
D:therefore
答案: 【on account of;
because of】

29、 问题:Health officials have successfully                the epidemic to this area.
选项:
A:confined
B:refined
C:defined
D:fined
答案: 【confined】

30、 问题:You need a password to get                  to the computer system. 
选项:
A:domination
B:process
C:possession
D:access
答案: 【access】

31、 问题:___, what you came up with is feasible.
选项:
A:For some extent
B:To some extent
C:In some extent
D:By some extent
答案: 【To some extent】

32、 问题:There was a __ in his attitude after the accident. He became a more cautious person.
选项:
A:shadow
B:shift
C:twist
D:aspect
答案: 【shift】

33、 问题:The book was kindly and favourably reviewed in the                 papers. 
选项:
A:radical
B:principle
C:principal
D:racial
答案: 【principal】

34、 问题:It was good to see her finally reaping the                 of all her hard work. 
选项:
A: benefits  
B:results
C:ends
D:outcomes
答案: 【 benefits  】

35、 问题:No matter who you are, you should                 to whatever the committee decides.
选项:
A:defer
B:infer
C:prefer
D:confer
答案: 【defer】

36、 问题:Our proposal tries to                 the special needs of minority groups.
选项:
A:accommodate
B:recommend
C:include
D:conclude
答案: 【accommodate】

37、 问题:It is arguable that the majority of university students                  this category.
选项:
A:fall into
B:fall down
C:fall off
D:fall out
答案: 【fall into】

38、 问题:The proposals                 support because the needs of children should be given priority to. 
选项:
A:deserve
B:serve
C:conserve
D:reserve
答案: 【deserve】

39、 问题:His mother is the __ in his family; she goes to work and his dad takes care of his little brother.
选项:
A:housewife
B:breadwinner
C:maid
D:cook
答案: 【breadwinner】

40、 问题:Which of the following words can be used to express cause and effect?
选项:
A:Consequently
B:Since  
C:However
D:Therefore
答案: 【Consequently;
Since  ;
Therefore】

41、 问题:The flight was postponed                  the bad weather.
选项:
A:on account of
B:because of
C:due to
D:owing to
答案: 【on account of;
because of;
due to;
owing to】

42、 问题:In patriarchal societies,women were the decision makers in the family and in society. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

Unit 6 Media and Culture 媒体与文化 Unit 6 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Which form that combined poem and prose appeared in the Han Dynasty?
选项:
A:Songs
B:Drama
C: Fiction
D:Han Fu
答案: 【Han Fu】

2、 问题:Clothes and blankets have been                  among the refugees(难民).
选项:
A: attributed 
B:contributed 
C: distributed 
D:retributed
答案: 【 distributed 】

3、 问题:The old man is very                with his money and he is willing to help the poor.
选项:
A:liberate 
B:liberal   
C:literal 
D:liberty
答案: 【liberal   】

4、 问题:The woman does a lot of                   work for the Red Cross in her spare time. 
选项:
A:volunteers
B:volume  
C:voluntary 
D:involuntary 
答案: 【voluntary 】

5、 问题:Responsibility is one of the most important                  in a teacher. 
选项:
A:attributes
B:contributes
C:distributes
D:tributes
答案: 【attributes】

6、 问题:In the following E-C translation, what type of Chinese adverbial clauses is used?We have built up a new college here, where students will be trained to be engineers and scientists.我们在这儿建了一所新大学,以便将学生培养成工程师和科学家。
选项:
A:Chinese adverbial clause of purpose
B:Chinese adverbial clauses of condition 
C:Chinese adverbial clauses of concession
D: Chinese adverbial clauses of cause
答案: 【Chinese adverbial clause of purpose】

7、 问题:The little girl had to __ herself from crying out in pain.
选项:
A: restrain
B:strain
C: strait 
D:contrain
答案: 【 restrain】

8、 问题:                   reflects the yearning of an ethereal utopia where the people lead an ideal existence in harmony with nature. 
选项:
A:The Ballad of Mulan
B:The Peach Blossom Spring
C:Southeast the Peacock Flies
D:The Injustice to Dou E
答案: 【The Peach Blossom Spring】

9、 问题:They                 a rest after working hard for long time.
选项:
A:conserve
B:deserve
C:observe   
D:preserve  
答案: 【deserve】

10、 问题:The great classical novels of China in Ming and Qing Dynasties include                  .
选项:
A:The Water Margin
B:Romance of the Three Kingdoms
C:Journey to the West
D: A Dream of Red Mansions
答案: 【The Water Margin;
Romance of the Three Kingdoms;
Journey to the West;
 A Dream of Red Mansions】

11、 问题:Which of the following proses are philosophical proses?
选项:
A:Tao Te Ching
B:Mencius
C:The Analects of Confucius
D:Spring and Autumn Annals
答案: 【Tao Te Ching;
Mencius;
The Analects of Confucius】

12、 问题:What are the main writing techniques of The Book of Songs?
选项:
A:narration
B:evocation
C:drama
D:metaphor
答案: 【narration;
evocation;
metaphor】

13、 问题:Decide the following statement is True or False:Chinese attributive is right-extending construction, while English attributive is left-extending one.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

14、 问题:Opinions are statements that tell what really happened or what really is the case.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:Decide the following statement is True or False:Sima Qian was the first historian who recorded and narrated historical events in the form of individual biographies.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:Decide the E-C translation is True or False: Pollution is a pressing problem which we must deal with.  污染是一个压榨人的问题, 我们必须解决。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【正确译文:污染是我们必须解决的一个迫切问题。】

17、 问题:The Book of Songs is considered the pioneered romanticism in Chinese poetry.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

18、 问题:Which form that combined poem and prose appeared in the Han Dynasty?
选项:
A:Songs
B:Drama
C:Fiction
D:Hanfu
答案: 【Hanfu】

19、 问题:Clothes and blankets have been        among the refugees(难民).
选项:
A:attributed 
B:contributed 
C:distributed 
D:retributed
答案: 【distributed 】

20、 问题:They              a rest after all that hard work. 
选项:
A:deserve  
B:conserve 
C:serve 
D:preserve
答案: 【deserve  】

21、 问题:The great classical novels of China in Ming and Qing Dynasties include                .
选项:
A:The Water Margin
B:Romance of the Three Kingdoms
C:Journey to the West
D:A Dream of Red Mansions
答案: 【The Water Margin;
Romance of the Three Kingdoms;
Journey to the West;
A Dream of Red Mansions】

22、 问题:Broadcast media transmit information electronically, via such media as film, radio, recorded music, or television.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:广播媒体通过电影、广播、唱片或电视等媒体以电子方式传播信息。 表达准确】

23、 问题:Which form that combined poem and prose appeared in the Han Dynasty?
选项:
A:Songs
B:Drama
C: Fiction
D:Hanfu
答案: 【Hanfu】

24、 问题:Clothes and blankets have been                among the refugees(难民).
选项:
A: attributed 
B:contributed 
C: distributed 
D:retributed
答案: 【 distributed 】

25、 问题: Fiction is the main form of literature in Ming and Qing Dynasties. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:小说是明清两代文学的主要形式。 表达准确】

26、 问题:All students should be numerate and                  when they leave school. 
选项:
A:liberate 
B:liberal   
C:literal 
D:literate
答案: 【literate】

27、 问题:In the following E-C translation, what type of Chinese adverbial clauses is used?They have built up a new college here, where students will be trained to be engineers and scientists.他们在这儿建了一所新大学,以便将学生培养成工程师和科学家。
选项:
A:Chinese adverbial clause of purpose
B:Chinese adverbial clauses of condition 
C:Chinese adverbial clauses of concession
D: Chinese adverbial clauses of cause
答案: 【Chinese adverbial clause of purpose】

28、 问题:The little boy had to __ himself from crying out in pain.
选项:
A: restrain
B:strain
C: strait 
D:contrain
答案: 【 restrain】

29、 问题:These people                 to make more than the minimum wage.
选项:
A:conserve
B:deserve
C:observe   
D:preserve  
答案: 【deserve】

30、 问题:Decide the following statement is True or False:Chinese attributive is left-extending construction, while English attributive is right-extending one.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

31、 问题:Decide the E-C translation is True or False: They used a plane of which almost every part carried some identification of national identity.他们驾驶的飞机几乎每一个部件都带有某些国籍的标志。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

32、 问题:Aid workers helped                  corn, milk and other staples to the victims.
选项:
A: attribute 
B:contribute 
C: distribute
D:retribute
答案: 【 distribute】

33、 问题:The work of the charity is funded by                  donations. 
选项:
A:volunteer
B:volume  
C:voluntary 
D:involuntary 
答案: 【voluntary 】

34、 问题:Our television system is a business                 to the marketplace.
选项:
A:attuned
B:tune
C:tone
D:toned
答案: 【attuned】

35、 问题:In the following E-C translation, what type of Chinese adverbial clauses is used?Electronic computers, which have many advantages, cannot carry out creative work and replace man. 尽管电子计算机有很多优点,但是它们不能进行创造性工作, 也不能代替人。
选项:
A:Chinese adverbial clause of purpose
B:Chinese adverbial clauses of condition 
C:Chinese adverbial clauses of concession
D: Chinese adverbial clauses of cause
答案: 【Chinese adverbial clauses of concession】

36、 问题:The government is taking steps to                 inflation.
选项:
A: restrain
B:strain
C: strait 
D:contrain
答案: 【 restrain】

37、 问题:                   reflected the yearning of an ethereal utopia where the people lead an ideal existence in harmony with nature. 
选项:
A:The Ballad of Mulan
B:The Peach Blossom Spring
C:Southeast the Peacock Flies
D:The Injustice to Dou E
答案: 【The Peach Blossom Spring】

38、 问题:The fall in the number of deaths from heart disease is generally                 to improvements in diet. 
选项:
A:conserved
B:deserved
C:observed   
D:attributed
答案: 【attributed】

39、 问题:Which of the following noves were the great classical novels of China in Ming and Qing Dynasties?
选项:
A:The Water Margin
B:Romance of the Three Kingdoms
C:Journey to the West
D:The Songs of Chu
答案: 【The Water Margin;
Romance of the Three Kingdoms;
Journey to the West】

40、 问题:Which of the following proses were philosophical proses?
选项:
A:Tao Te Ching
B:Mencius
C:The Analects of Confucius
D:Spring and Autumn Annals
答案: 【Tao Te Ching;
Mencius;
The Analects of Confucius】

41、 问题:What were the main writing techniques of The Book of Songs?
选项:
A:narration
B:evocation
C:drama
D:metaphor
答案: 【narration;
evocation;
metaphor】

42、 问题:What services do Internet media comprise? 
选项:
A:Email
B:Websites
C:Internet-based radio and television
D:Social media sites
答案: 【Email;
Websites;
Internet-based radio and television;
Social media sites】

43、 问题:The statement “The earth orbits the sun and the moon orbits the earth” is an opinion.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

44、 问题:QR Code means Quick Response Code.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

45、 问题:The Songs of Chu is considered a pioneer of romanticism in Chinese poetry.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

46、 问题:The Book of Songs was the oldest existing collection of Chinese poetry and  comprised more than 300 works, dating from early Western Zhou dynasty to the middle of the Spring and Autumn Period.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

47、 问题:A                  is someone who does work without being paid for it because they want to do it. (请填写一个单词,首字母为v)
答案: 【volunteer】

Unit 7 Affluenza 富贵病 Unit 7 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The __  between money and happiness is weak.
选项:
A:collocation
B:correlation
C:coloration
D:collection
答案: 【correlation】

2、 问题:How is Spartan life like? 
选项:
A:The society is backward.
B:People are dressed up. 
C:Life is reduced to the lowest terms.
D:People are trustworthy.
答案: 【Life is reduced to the lowest terms.】

3、 问题:Objective life circumstances have a __ role to play in the theory of happiness. 
选项:
A:ignorant
B:negligible
C:negligent
D:neglect
答案: 【negligible】

4、 问题:Many cases have been detected and investigated in comparatively                  countries.
选项:
A:well-off 
B:wealth
C:fortune
D:money
答案: 【well-off 】

5、 问题:You can spend your time just on the things you find                .
选项:
A:worth doing
B:worth being done
C:worth done
D: being worth done
答案: 【worth doing】

6、 问题:The Scots appear no less                   than Americans.
选项:
A:joy
B:joyful
C:enjoy  
D:enjoyment
答案: 【joyful】

7、 问题: Getting that job did a lot to                  her confidence.
选项:
A:boost
B:bush
C:boot
D:push
答案: 【boost】

8、 问题:The man was                 half a year ago, and has been looking for work ever since.
选项:
A:laid out
B:laid off
C:laid down
D:laid aside
答案: 【laid off】

9、 问题:Striking a balance between life and work is critical to improving people’s overall                 .
选项:
A:being
B:well-being
C:well-done
D:human being
答案: 【well-being】

10、 问题:Winning the competition was a wonderful boost for her                 .
选项:
A:morality
B:moral
C:morale
D:mores
答案: 【morale】

11、 问题:In reality, we humans have an enormous                 to adapt to fame, fortue and affliction. 
选项:
A:possibility
B:rejection
C:capacity
D:disconnection
答案: 【capacity】

12、 问题:The four natures in Chinese traditional medicine refer to the properties of                  .
选项:
A:coldness 
B:heat 
C:mildness 
D:coolness
答案: 【coldness ;
heat ;
mildness ;
coolness】

13、 问题:Traditional Chinese medicine mainly consists of                . 
选项:
A: plant medicine
B:mineral medicine
C:western medicine
D:animal medicine
答案: 【 plant medicine;
mineral medicine;
animal medicine】

14、 问题:Chinese herbal medicine is the same with traditional Chinese medicine.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:The five flavors in Chinese traditional medicine refer to the properties of being“pungent, sour, sweet, bitter and spicy”. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

16、 问题:The term “affluenza” combines two words: affluence and influenza.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

17、 问题:Chinese herbal medicine is based on plant medicine. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【中草药是以植物药物为基础的。
表达准确】

18、 问题:The ______ between money and happiness is weak.
选项:
A:collocation
B:correlation
C:coloration
D:collection
答案: 【correlation】

19、 问题:How is Spartan life like?
选项:
A:The society is backward.
B:People are dressed up. 
C:Life is reduced to the lowest terms.
D:People are trustworthy.
答案: 【Life is reduced to the lowest terms.】

20、 问题:Objective life circumstances have a                 role to play in the theory of happiness. 
选项:
A:negligent
B:negligible
C:neglect
D:ignore
答案: 【negligible】

21、 问题:The four natures in Chinese traditional medicine refer to the properties of               . 
选项:
A:coldness 
B:heat 
C:mildness
D:coolness
答案: 【coldness ;
heat ;
mildness;
coolness】

22、 问题:Chinse herbal medicine is the same with traditional Chinese medicine.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【中草药不等同于中药,中草药是植物药,中药还包括动物药和矿物药。】

23、 问题:The ____  between money and happiness is weak.
选项:
A:collocation
B:correlation
C:coloration
D:collection
答案: 【correlation】

24、 问题:He spends his time just on the things he finds                .
选项:
A:worth doing
B:worth being done
C:worth done
D: being worth done
答案: 【worth doing】

25、 问题:Winning the competition was a wonderful boost for his                 .
选项:
A:morality
B:moral
C:morale
D:mores
答案: 【morale】

26、 问题:Limited resources are restricting our                 for developing new products. 
选项:
A:capable
B:rejection
C:capacity
D:disconnection
答案: 【capacity】

27、 问题:Chinese herbal medicine is based on animal medicine. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

28、 问题:Time will not                our friendship. 
选项:
A:diminish
B:exceed
C:shorten
D:impress
答案: 【diminish】

29、 问题:The man spends all his time on the things he finds                .
选项:
A:worth doing
B:worth being done
C:worth done
D: being worth done
答案: 【worth doing】

30、 问题:The crowd boosted the                  of the runners.
选项:
A:morality
B:moral
C:morale
D:mores
答案: 【morale】

31、 问题:Limited resources have restricted their                 for developing new products. 
选项:
A:trait
B:rejection
C:capacity
D:disconnection
答案: 【capacity】

32、 问题:Chinese herbal medicine is different from traditional Chinese medicine.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

33、 问题:The term “affluenza” combines two words:                 and influenza.(请填写一个名词,单词首字母为a)
答案: 【affluence】

Unit 8 The Road ahead 未来的路 Unit 8 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The image “lotus” on Chinese porcelain represents ___.
选项:
A:longevity
B:purity and harmony
C:blessing
D:love
答案: 【purity and harmony】

2、 问题:People often ask the journalists what gives them the courage to ___ into war zones and disaster areas to get a story.
选项:
A:bump 
B:venture
C:sail
D:bounce
答案: 【venture】

3、 问题:The phrase “arm crane” can be translated into                . 
选项:
A:地脚螺钉
B:麻花钻  
C:悬臂起重机
D:长颈鹤
答案: 【悬臂起重机】

4、 问题:What is the metaphorical word in the sentence “Years may wrinkle the skin, but to give up enthusiasm wrinkles the soul.”? 
选项:
A:wrinkle
B:years
C:soul
D:give up
答案: 【wrinkle】

5、 问题:The phrase “face shield” can be translated into               .
选项:
A:工字梁
B:无线电接收器
C:面罩 
D:盾牌
答案: 【面罩 】

6、 问题:The computer automatically                 any files you have not saved.
选项:
A:relates
B:deletes
C:completes
D:defines
答案: 【deletes】

7、 问题:He and his family have been forced to move out of that city partly because of              . 
选项:
A:cyber-attacks
B:cyber space
C:cyber world
D:cyber cash
答案: 【cyber-attacks】

8、 问题:He kept quiet about the accident                   lose his job. 
选项:
A:so as to not 
B:so not as to
C:so as not to
D:not so as to
答案: 【so as not to】

9、 问题:What’re the tips of online safety for teenagers according to the video? 
选项:
A:To use privacy controls.
B:To protect the password.
C:Don’t meet strangers you’ve met online.
D:To read unsolicited advertising e-mail.
答案: 【To use privacy controls.;
To protect the password.;
Don’t meet strangers you’ve met online.】

10、 问题:Which of the following are the stages of porcelain making?
选项:
A:The Pottery Stage (the Neolithic Age)
B:Proto-porcelain Stage (the mid-Shang Dynasty)
C:New Era Stage 
D:Celadon Stage (the late Han Dynasty)
答案: 【The Pottery Stage (the Neolithic Age);
Proto-porcelain Stage (the mid-Shang Dynasty);
Celadon Stage (the late Han Dynasty)】

11、 问题:The process of porcelain making includes forming, glazing and firing. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:瓷器的制作过程包括成型、上釉和烧制。
表达错误。制作过程有4个,glazing(上釉)和firing(烧制)之间还有 decorating(装饰)。】

12、 问题:The phrase “twist drill ”can be translated into “麻花钻”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

13、 问题:As an important way of scientific word formation, semantic change tells us even a simple word can have different meanings in different context. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

14、 问题:The image“lotus”on Chinese porcelain represents ____.
选项:
A:longevity
B:purity and harmony
C:blessing
D:love
答案: 【purity and harmony】

15、 问题:People often ask the journalists what gives them the courage to ____ into war zones and disaster areas to get a story.
选项:
A:bump 
B:venture
C:sail
D:bounce
答案: 【venture】

16、 问题:Nothing              , nothing gained.
选项:
A:ventured
B:venture
C:vent
D:vented
答案: 【ventured】

17、 问题:The relationship between attorney and client is based on                     .
选项:
A:confidential
B:confidentiality
C:confident
D:confide
答案: 【confidentiality】

18、 问题:The process of porcelain making only includes forming, glazing and firing. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

19、 问题:The image “lotus” on Chinese porcelain represents __.
选项:
A:longevity
B:purity and harmony
C:blessing
D:love
答案: 【purity and harmony】

20、 问题:Your resume should                 your skills and achievements.
选项:
A:light
B:highlight
C:spotlight
D:lighten
答案: 【highlight】

21、 问题:The phrase “twist drill” can be translated into                .
选项:
A:地脚螺钉
B:麻花钻  
C:悬臂起重机
D:长颈鹤
答案: 【麻花钻  】

22、 问题:The woman and her family have been forced to move out of that city partly because of                . 
选项:
A:cyber-attacks
B:cyber space
C:cyber world
D:cyber cash
答案: 【cyber-attacks】

23、 问题:The man kept quiet about the accident                  lose his job. 
选项:
A:so as to not 
B:so not as to
C:so as not to
D:not so as to
答案: 【so as not to】

24、 问题:She accused them of leaking                   information about her private life.
选项:
A:confidential
B:confidentiality
C:confident
D:confide
答案: 【confidential】

25、 问题:Never download an e-mail attachment from an unknown source as it can                 your system to a virus.
选项:
A:pose
B:impose
C:expose
D:explode
答案: 【expose】

26、 问题: The phrase “foot screw” can be translated into                 . 
选项:
A:通信卫星  
B:地脚螺钉
C:刹车片
D:脚踏板
答案: 【地脚螺钉】

27、 问题:What are the tips of online safety for teenagers according to the video? 
选项:
A:To use privacy controls.
B:To protect the password.
C:Don’t meet strangers you’ve met online.
D:To read unsolicited advertising e-mail.
答案: 【To use privacy controls.;
To protect the password.;
Don’t meet strangers you’ve met online.】

28、 问题:The process of porcelain making includes forming, glazing, decorating and firing. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

29、 问题:The phrase “arm crane ”can be translated into “悬臂起重机”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

Unit 9 No Child’s Play 不是孩子的游戏 Unit 9 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:What is the meaning of the underlined word in the following sentence?Knight, in fact, has been trumpeting a recent pay increase that Nike’s Indonesian workers received.
选项:
A:proclaiming
B:striking
C:refusing
D:blowing a trumpet
答案: 【proclaiming】

2、 问题:To describe very small changes in a graph, which of the following verbs or phrase can be used? 
选项:
A:To reach a plateau 
B:To decline
C:To climb
D:To peak
答案: 【To reach a plateau 】

3、 问题:What figure of speech is used in the sentence “No wonder Knight has billions”? 
选项:
A:Simile 
B:Metaphor 
C:Satire
D:Exaggeration
答案: 【Satire】

4、 问题: If you                toxic fumes, the poisons go directly into the bloodstream and quickly travel to organs.
选项:
A:exhale 
B:inhale 
C:export 
D:import
答案: 【inhale 】

5、 问题:The local authorities have decided to _ the illegal tobacco transactions.
选项:
A:crack down on
B:bring down
C:cut down
D:take down
答案: 【crack down on】

6、 问题:What is the author’s argument or plea in the text of this unit?  
选项:
A:Nike needs to raise employees’wages instead of their ages.
B:Nike needs to raise employees’ages instead of their wages.
C:Nike needs to raise employees’wages and ages.
D:Nike must not raise employees’wages and ages.
答案: 【Nike needs to raise employees’wages instead of their ages.】

7、 问题:The students have learned to                 the standard explanations.
选项:
A:dog
B:parrot
C:fox
D:crane
答案: 【parrot】

8、 问题:To describe ups and downs, which of the following verbs can be used? 
选项:
A:To stabilize 
B:To fluctuate
C:To plunge 
D:To surge
答案: 【To fluctuate】

9、 问题:To describe big changes in a graph, which of the following adjectives can be used?
选项:
A:Sharp
B:Steady
C:Tremendous
D:Moderate
答案: 【Sharp;
Tremendous】

10、 问题:What are the common subjects of Chinese paper-cutting?
选项:
A:Birds and flowers 
B:Children
C:Wish for a harvest
D:Farmers’ life
答案: 【Birds and flowers ;
Children;
Wish for a harvest;
Farmers’ life】

11、 问题:The key language when you write about pie charts is about                .
选项:
A:proportions
B: percentages
C:fractions
D:story
答案: 【proportions;
 percentages;
fractions】

12、 问题:Paper-cutting has a very long history and can date back to the time before paper was invented. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

13、 问题:“福” indicates “double happiness”, and is usually pasted on the windows or doors of newly-weds.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

14、 问题:The conversion of nouns to verbs turns the plain, matter-of-fact speech into lively figurative language.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

15、 问题:“Op-ed” means “opinion about the education”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

16、 问题:What is the meaning of the underlined word in the following sentence?Knight, in fact, has been trumpeting a recent pay increase that Nike’s Indonesian workers received.
选项:
A:proclaiming
B:striking
C:refusing
D:blowing a trumpet
答案: 【proclaiming】

17、 问题:To describe very small or no changes in a graph, which of the following verbs or phrase can be used? 
选项:
A:to reach a plateau 
B:to decline
C:to climb
D:to peak
答案: 【to reach a plateau 】

18、 问题:Similes and metaphors are often used in op-eds to show the writer’s disapproval and irony.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:明喻和暗喻常用于专栏文章中,以表达作者的反对和讽刺。 表达准确】

19、 问题:To describe very small changes in a graph, which of the following verbs or phrase can be used? 
选项:
A:to reach a plateau 
B:to decline
C:to climb
D:to peak
答案: 【to reach a plateau 】

20、 问题:The kids have learned to                 the standard explanations.
选项:
A:dog
B:parrot
C:fox
D:crane
答案: 【parrot】

21、 问题:What is the meaning of the underlined word in the following sentence?Nike blinked this month because it has been getting hammered in the marketplace. 
选项:
A:struck
B:an instrument 
C:claimed
D:proclaimed
答案: 【struck】

22、 问题:We must keep a                 eye on the stranger who is looking back and forth all the time.
选项:
A:big
B:small
C:close
D:near
答案: 【close】

23、 问题:Paper-cutting has a very short history and can date back to the time after paper was invented. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

24、 问题:Unlike line graphs which describe change, bar graphs or tables are usually used for comparison purposes.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

Unit 10 Career Development Planning 职业发展规划 Unit 10 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Lederman began ___ the chemistry lab after school and encountered Carl. 
选项:
A:transferring
B:launching
C:hanging around
D:identifying
答案: 【hanging around】

2、 问题:The father’s behavior has a __ impact on the developing child. 
选项:
A:profound
B:dumb
C:conventional
D:professional
答案: 【profound】

3、 问题:She was                  by the fear of death throughout her life.
选项:
A:obliged
B:obsessed
C:angered
D:amused
答案: 【obsessed】

4、 问题:What advice do you have for a                 scientist? 
选项:
A:available
B:budding
C:alone
D:alive
答案: 【budding】

5、 问题:Which of the following is NOT correct about free translation? 
选项:
A:It should convey the meaning and spirit of original text.
B:It doesn’t emphasize the original form.
C:It is “random” translation.
D: It allows certain flexibility in translation.
答案: 【It is “random” translation.】

6、 问题:Any policy that creates unemployment is likely to meet with strong                 . 
选项:
A:agreement
B:resistance
C:welcome
D:decline
答案: 【resistance】

7、 问题:When the police car appeared, his attackers turned and               .
选项:
A:flew
B:fled
C:fastened
D:escape
答案: 【fled】

8、 问题:The student               the computer to do his homework.  
选项:
A:switched
B:cracked  
C:opened
D:turned on
答案: 【turned on】

9、 问题:Which of the following are the examples of transliteration?
选项:
A:叩头 kowtow 
B:阴阳 yin-yang
C:豆腐 bean curd
D:白酒 white wine 
答案: 【叩头 kowtow ;
阴阳 yin-yang】

10、 问题:Which of the following books belong to Five Classics? 
选项:
A:The Book of Songs
B:The Book of History
C:The Great Learning
D:The Book of Changes
答案: 【The Book of Songs;
The Book of History;
The Book of Changes】

11、 问题:Li, benevolence or humaneness, is the essence of the human being which manifests as compassion.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

12、 问题:“When I walk along with two others, they may serve me as my teachers. I will select their good qualities and follow them, their bad qualities and avoid them.” was said by Mencius. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

13、 问题:Signal words such as sequence or addition words can help us find the major details in a passage.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

14、 问题:Yì is the upholding of righteousness and the moral disposition to do good.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

15、 问题:Lederman began ___ the chemistry lab after school and encountered Carl. 
选项:
A:transferred
B:launched
C:hanging around
D:identifying
答案: 【hanging around】

16、 问题:Which of the following is not an example of transliteration? 
选项:
A:叩头:kowtow 
B:阴阳:yinyang
C:an old Fox: 一位姓福克斯的老先生
D:豆腐:bean curd
答案: 【豆腐:bean curd】

17、 问题:Free translation is always considered the first choice when we translate.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:意译一直被认为是我们翻译时的首选。
表述错误】

18、 问题:Free translation is always considered the first choice when we translate. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:意译一直被认为是我们翻译时的首选。
表述错误】

19、 问题:"学而不思则罔,思而不学则殆。" can be translated: Learning  without thought is labour lost,thought without learning is perilous.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

20、 问题:Confucius promoted education for ordinary people.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

21、 问题:He began ___ the chemistry lab after school and encountered a famous chemist. 
选项:
A:transferring
B:launching
C:hanging around
D:identifying
答案: 【hanging around】

22、 问题:It may be difficult to do at first. Don’t let this trouble                 you. 
选项:
A:discourage
B:courage
C:encourage
D:courageous
答案: 【discourage】

23、 问题:What advice do you as an expert have for a                 scientist? 
选项:
A:available
B:budding
C:alone
D:alive
答案: 【budding】

24、 问题:This disease is surprisingly difficult to catch, as most people have a natural                  to it. 
选项:
A:agreement
B:resistance
C:welcome
D:decline
答案: 【resistance】

25、 问题:Identifying signal words can help us find the major details. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

Unit 11 Succeeding in a Complex World 在复杂世界中获得成功 Unit 11 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Opinion polls are an unreliable                  of election outcomes. 
选项:
A:motivation
B:effect
C:influence
D:predictor
答案: 【predictor】

2、 问题: How many pieces does Chinese chess have?  
选项:
A:30
B:32
C:34
D:36
答案: 【32】

3、 问题:When you know what you want, you should be able to set concrete, achievable and                goals. 
选项:
A:difficult
B:profound
C:vague
D:measurable
答案: 【measurable】

4、 问题:It’s very important to                 a good working relationship. 
选项:
A:nature
B:set
C:establish
D:nurture
答案: 【nurture】

5、 问题:Despite the fact                the disease is so prevalent, treatment is still far from satisfactory. 
选项:
A:which
B:that
C:what
D:where
答案: 【that】

6、 问题:Writing long sentences by playing with language can be compared with                .
选项:
A:jigsaw
B:charade
C:hide-and-seek
D:seesaw
答案: 【jigsaw】

7、 问题:What grammatical structures are used frequently to organize a long sentence?
选项:
A:Participle
B:Absolute construction
C:Appositive
D:Infinitive phrase
答案: 【Participle;
Absolute construction;
Appositive;
Infinitive phrase】

8、 问题:Which of the followings is mentioned as one of the features of people with high levels of hope?
选项:
A:They turn to friends for advice on how to achieve their goals.
B:They show an ability to break a formidable task in to specific achievable chunks.
C:They will not aim for another if one goal fades.
D:Even in a tight spot, they tell themselves things will get better as time goes on.
答案: 【They turn to friends for advice on how to achieve their goals.;
They show an ability to break a formidable task in to specific achievable chunks.;
Even in a tight spot, they tell themselves things will get better as time goes on.】

9、 问题:Which of the following statements is True about Nick Vujicic? 
选项:
A: He was blind.
B:He is a successful speaker.
C: He got a bachelor of Commerce degree.
D:He is famous for his wealth.
答案: 【He is a successful speaker.;
 He got a bachelor of Commerce degree.】

10、 问题:Chinese chess is a based game, with black starting gameplay.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

11、 问题:Leaning to writing long sentences can help us to write more effectively. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

12、 问题:The general in Chinese chess can move diagonally.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

13、 问题:Hope is a powerful ______ of outcome.
选项:
A:motivation
B:impetus
C:influence
D:predictor
答案: 【predictor】

14、 问题:Which of the following statements is not true about Nick Vujicic? 
选项:
A:He was born with no arms or legs.
B:He is a successful speaker.
C:He is famous for his wealth.
D:He got a bachelor degree.
答案: 【He is famous for his wealth.】

15、 问题:What are the features that people with high levels of hope share? 
选项:
A:They turn to friends for advice on how to achieve their goals.
B:They show an ability to break a formidable task into specific achievable chunks.
C:They will not aim for another if one goal fades.
D:Even in a tight spot, they tell themselves things will get better as time goes on.
答案: 【They turn to friends for advice on how to achieve their goals.;
They show an ability to break a formidable task into specific achievable chunks.;
Even in a tight spot, they tell themselves things will get better as time goes on.】

16、 问题:What grammatical structures can be used to organize a long sentence?
选项:
A:Participle
B:Absolute construction
C:Appositive
D:Infinitive phrase
答案: 【Participle;
Absolute construction;
Appositive;
Infinitive phrase】

17、 问题:Hope is a powerful ______ of outcome according to the text.
选项:
A:motivation
B:impetus
C:influence
D:predictor
答案: 【predictor】

18、 问题:Achievement only belongs to those who                 in their dreams. 
选项:
A:resist
B:subsist
C:persist
D:insist
答案: 【persist】

19、 问题:When you compare students of equivalent intellectual aptitude and past academic achievements, what set them               is hope.
选项:
A:aside
B:up
C:down
D:apart
答案: 【apart】

20、 问题:Which of the following statements is NOT true about Nick Vujicic? 
选项:
A: He was blind.
B:He is a successful speaker.
C: He got a bachelor of Commerce degree.
D:He is famous for his wealth.
答案: 【 He was blind.;
He is famous for his wealth.】

21、 问题:The earliest records of Chinese chess can be traced back to the Warring States Period.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

22、 问题:The chessboard of Chinese chess is a square board that is 9 lines wide by 9 lines long.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

23、 问题:In fact, personality is not the best                 of who does it well. 
选项:
A:motivation
B:effect
C:influence
D:predictor
答案: 【predictor】

24、 问题: Loving parents can                their children well.
选项:
A:nature
B:set
C:establish
D:nurture
答案: 【nurture】

25、 问题:When you compare students of equivalent intellectual aptitude and past academic achievements, what set them                is hope.
选项:
A:aside
B:up
C:down
D:apart
答案: 【apart】

26、 问题:Which of the following statements are true about Nick Vujicic? 
选项:
A: He was blind.
B:He is a successful speaker.
C: He got a bachelor of Commerce degree.
D:He is famous for his wealth.
答案: 【He is a successful speaker.;
 He got a bachelor of Commerce degree.】

27、 问题:Chinese chess is a chessboard game, with red pieces starting gameplay.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

28、 问题:Learning to writing long sentences can help us to write more effectively. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

Unit 12 Saving the Planet 拯救地球 Unit 12 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Which of the following solar terms is in Winter?
选项:
A:Winter Solstice
B:Grain Rain
C:Awakening of Insects
D:Grain in Ear 
答案: 【Winter Solstice】

2、 问题:The sentence “Air resistance must be given careful consideration when the aircraft is to be manufactured”could be best translated into __.
选项:
A:制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。
B:在飞机将被制造的时候,空气被阻力应当受到仔细的考虑。
C:空气阻力问题应当被考虑到,当我们在制造飞机时。
D:在飞机将被制造出来的时候,应当仔细考虑空气被阻挡的问题。
答案: 【制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。】

3、 问题:The news may be unexpected;                 , it is true. 
选项:
A:nevertheless
B:because
C:furthermore 
D:thus
答案: 【nevertheless】

4、 问题:Thanks to the international coordination efforts of               , daily weather forecasts and early and reliable warnings of high-impact weather and climate events are provided. 
选项:
A:WMO
B: WTO
C:WHO
D:WPC
答案: 【WMO】

5、 问题:She is usually                 for all her classes, but today she arrived in the middle of her first class. 
选项:
A:prompt
B:immediate
C:instant
D:timely
答案: 【prompt】

6、 问题:The official death                in this disaster has reached 8000.
选项:
A:toll
B:roll
C:control
D:total
答案: 【toll】

7、 问题:The police must be               of the date of the demonstration in advance.
选项:
A:notified
B:claimed
C:noted
D:declared
答案: 【notified】

8、 问题:Examples of extreme weather events include __.
选项:
A:heat waves
B:strong storms
C:big hurricanes
D:severe cold
答案: 【heat waves;
strong storms;
big hurricanes;
severe cold】

9、 问题:Which of the following conjunctions are cohesive devices? 
选项:
A:adversative
B:coordinate
C:causal
D:temporal
答案: 【adversative;
coordinate;
causal;
temporal】

10、 问题:One of the characteristics of technical English is to use the passive voice widely.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

11、 问题:The Twenty-Four Solar Terms has been inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity successfully. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

12、 问题:The solar term “Start of Winter” is the day with the shortest period of daylight and the longest night of the year. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

13、 问题:The sentence “Air resistance must be given careful consideration when the aircraft is to be manufactured” could be best translated into __.
选项:
A:制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。
B:在飞机将被制造的时候,空气被阻力应当受到仔细的考虑。
C:空气阻力问题应当被考虑到,当我们在制造飞机时。
D:在飞机将被制造出来的时候,应当仔细考虑空气被阻挡的问题。
答案: 【制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。】

14、 问题:Please be              when you attend these meetings. 
选项:
A:prompt
B:immediate
C:instant
D:timely
答案: 【prompt】

15、 问题:The official death                in this disaster has reached 5000.
选项:
A:toll
B:roll
C:control
D:total
答案: 【toll】

16、 问题:It’s impossible to                political responsiblity from moral responsibility.
选项:
A:initiate
B:isolate
C:trigger
D:trial
答案: 【isolate】

17、 问题:He was a talented artist,                , a famous writer. 
选项:
A:however
B:therefore
C:moreover
D:but
答案: 【moreover】

18、 问题:The 24 Solar Terms are basically a calendar to govern agricultural arrangements which take into account the changes in climate and practical agricultural needs.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

19、 问题:Your                payment of the invoice would be appreciated. 
选项:
A:prompt
B:swift
C:instant
D:timely
答案: 【prompt】

20、 问题:We should always strive to achieve more,                 well we have done before. 
选项:
A:however
B:therefore
C:moreover
D:but
答案: 【however】

21、 问题:Every nation would benefit from more                  studies and observations of weather phenomena.
选项:
A:occasional
B:system
C:systematic
D:temporary
答案: 【systematic】

22、 问题:The storm knocked out the electricity;                , they could not read books or watch television. 
选项:
A:therefore
B:moreover   
C:however 
D:since
答案: 【therefore】

23、 问题:Which of the following solar terms are in Spring?
选项:
A:Grain in Ear 
B:Awakening of Insects
C:Grain Rain
D:Summer Solstice
答案: 【Awakening of Insects;
Grain Rain】

24、 问题:Which of the following in not one of the characteristics of technical English? 
选项:
A:Wide use of nouns or nominalized structure
B:Wide use of long and complex sentences
C:Wide use of the passive voice
D:Wide use of colloquial English
答案: 【Wide use of nouns or nominalized structure;
Wide use of long and complex sentences;
Wide use of the passive voice】

25、 问题:The solar term “Winter Solstice” is the day with the shortest period of daylight and the longest night of the year in the northern Hemisphere. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

26、 问题:The sentence “Air resistance must be given careful consideration when the aircraft is to be manufactured” could be best translated into “制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。”
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

27、 问题:                refers to a very violent tropical storm. (请填写一个名词,首字母为T)
答案: 【Typhoon】

【作业】Unit 6 Media and Culture 媒体与文化 Unit 6 单元练习

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Could you introduce the main content of  one of the Chinese classical novels in Ming and Qing Dynasties? What is the significance of reading the classical novels? (每问1分,满分2分,要求答案完整,语言基本准确,字数不少于60字。)
评分规则: 【 介绍四大名著之一的主要内容得1分,回答阅读四大名著的意义得1分。满分2分,要求答案完整,语言基本准确,字数不少于80字。

2、 问题:You should write a short essay entitled The Importance of Reading Classics.1.阅读经典书籍对人的成长至关重要2.现在愿意阅读经典的⼈越来越少,原因是……3.我作为⼤学⽣应该怎么做满分要求:内容完整,语言较准确,结构清楚,字数不少于150字
评分规则: 【 根据内容和语言打整体印象分。内容完整,语言较准确,结构清楚,字数不少于150字,得满分2分。内容欠完整,语言不完全准确,字数低于100字,得1分。

Unit 13 Attitude is Everything 态度决定一切 Unit 13 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Who was regarded as the "Sage of Calligraphy"?
选项:
A:Wang Xizhi
B:Liu Gongquan
C:Yan Zhenqing
D:Ou Yangxun
答案: 【Wang Xizhi】

2、 问题:It is not your _ but your attitude to decide your altitude.
选项:
A:longtitude
B:aptitude
C:latitude
D:multitude
答案: 【aptitude】

3、 问题:If we number the alphabet as A=1, B=2, C=3, and so on, which of the following word equals 100?
选项:
A:Knowledge
B:Money
C:Leadership
D:Attitude
答案: 【Attitude】

4、 问题:Although the coral looks hard, it is very _.
选项:
A:dedicate
B:delicate
C:predicate
D:mild
答案: 【delicate】

5、 问题:__ refers to the height above sea level.
选项:
A:Altitude
B:Longitude
C:Latitude
D:Aptitude
答案: 【Altitude】

6、 问题:It was a                 that the missing boy arrived home safe and sound. 
选项:
A:mirror
B:miracle
C:misery
D:miserable
答案: 【miracle】

7、 问题:If you              only three days to see, how would you use your own eyes?
选项:
A:has
B:have
C:had
D:has been
答案: 【had】

8、 问题:As a leader, you need to be                 . You’ve got to have the vision. 
选项:
A:near-sighted
B:short-sighted
C:far-sighted
D:insight
答案: 【far-sighted】

9、 问题:Which of the following statements is true for Helen Keller? 
选项:
A:Helen Keller was an amazing author, speaker and politician.
B:Helen Keller was the first deaf-blind person to earn a Bachelor of Arts degree.
C:Helen  Keller was the writer of Three Days to See.
D:Helen Keller was blind and deaf, yet that didn’t stop her from achieving her dreams.
答案: 【Helen Keller was the first deaf-blind person to earn a Bachelor of Arts degree.;
Helen  Keller was the writer of Three Days to See.;
Helen Keller was blind and deaf, yet that didn’t stop her from achieving her dreams.】

10、 问题:Which of the following belongs to the four treasures of the study?
选项:
A:Chinese writing brush
B:Ink
C:Paper
D:Ink stone
答案: 【Chinese writing brush;
Ink;
Paper;
Ink stone】

11、 问题:Many famous people faced difficulties with right attitude and conquered them positively. Which of the following persons belong to this type of people? 
选项:
A:Nick Vujicic
B:Stephen William Hawking
C:Zhang Haidi
D:Napoleon
答案: 【Nick Vujicic;
Stephen William Hawking;
Zhang Haidi】

12、 问题:The last “O” of OREO structure refers to restate the opinion with different words.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

13、 问题:Seal script features “flying dragons and dancing phoenixes”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

14、 问题:Liu Gongquan’s calligraphy was often paired with that of Yan Zhenqing as “muscle of Yan and bone of Liu”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

15、 问题:Seal script, clerical script, regular script, running script and cursive script are the five main categories of Chinese traditional calligraphy.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:It is not your aptitude but your ___ to decide your altitude.
选项:
A:longitude
B:multitude
C:latitude
D:attitude
答案: 【attitude】

17、 问题:Who was regarded as the “Sage of Calligraphy”?
选项:
A:Wang Xizhi
B:Liu Gongquan
C:Yan Zhenqing
D:Ou Yangxun
答案: 【Wang Xizhi】

18、 问题:Which of the following statements is true for Helen Keller? 
选项:
A:Helen Keller was the first deaf-blind person to earn a Bachelor of Arts degree.
B:Helen  Keller was the writer of Three Days to See.
C:Helen Keller was blind and deaf, yet that didn’t stop her from achieving her dreams.
D:Helen Keller was an amazing author, speaker and politician.
答案: 【Helen Keller was the first deaf-blind person to earn a Bachelor of Arts degree.;
Helen  Keller was the writer of Three Days to See.;
Helen Keller was blind and deaf, yet that didn’t stop her from achieving her dreams.】

19、 问题:The last“O”of OREO structure refers to restate the opinion with different words.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:OREO结构的最后一个“O”指的是用不同的词语重申观点。
表述正确】

20、 问题:Cursive script features“flying dragons and dancing phoenixes”. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【题干:草书具有“龙飞凤舞”的特点。
表述正确】

21、 问题:It is not your aptitude but your ___ to decide your altitude.
选项:
A:longtitude
B:attitude
C:latitude
D:multitude
答案: 【attitude】

22、 问题:We admired your _ handling of the situation.
选项:
A:dedicate
B:delicate
C:predicate
D:mild
答案: 【delicate】

23、 问题:It was a                 that the missing girl arrived home safe and sound. 
选项:
A:mirror
B:miracle
C:misery
D:miserable
答案: 【miracle】

24、 问题:Darkness would make him more                of sight and silence would teach him the joys of sound.
选项:
A:appreciate
B:appreciation
C:appreciative
D:appreciated
答案: 【appreciative】

25、 问题:We spend a large part of our daily life talking with other people and, consequently, we are very                  to the art of conversing. 
选项:
A:accustomed
B:custom
C:customary
D:customize
答案: 【accustomed】

26、 问题:Use your eyes as if tomorrow you                 blind. And the same method can be applied to the other senses.
选项:
A:would be stricken
B:wil be stricken
C:must be stricken
D:was be stricken
答案: 【would be stricken】

27、 问题:Which of the following statements are not true for Helen Keller? 
选项:
A:Helen Keller was an amazing author, speaker and politician.
B:Helen Keller was the first deaf-blind person to earn a Bachelor of Arts degree.
C:Helen  Keller was the writer of Three Days to See.
D:Helen Keller was blind and deaf, which stopped her from achieving her dreams.
答案: 【Helen Keller was an amazing author, speaker and politician.;
Helen Keller was blind and deaf, which stopped her from achieving her dreams.】

28、 问题:Regular script features “flying dragons and dancing phoenixes”.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

29、 问题:Seal script, clerical or official script, regular script, running script and cursive script are the five main categories of Chinese traditional calligraphy.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

【作业】Unit 13 Attitude is Everything 态度决定一切 Unit 13 单元作业

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:中国古代四大艺术“琴棋书画”的“书”特指书法。它是用毛笔书写篆、隶、楷、行、草等各体汉字的艺术。中国书法在技法上讲究笔法、墨法、章法等,其艺术的和谐之美体现在字里行间。中国书法体现了中华民族豪爽大气、端庄含蓄的特点。
评分规则: 【 每句0.5分,总分2分,要求词汇表达、时态和语态使用准确。答案可参考本章的相关视频。

2、 问题:Do you agree with the saying "attitude is everything"? Why? 
评分规则: 【 每问1分,第二问需给出一个或一个以上原因,总共2分。要求表达准确,字数50个词以上。

Unit 14 Arts and Music 艺术与音乐 Unit 14 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The music makes her feel               and calm.
选项:
A:soothing
B:smoothing
C:soothe
D:smooth
答案: 【soothing】

2、 问题:In 1977, the first artificial satellite launched by U.S. carried one of guqin-played music named                 .
选项:
A:High mountain (gaoshan)
B:Flowing water (liushui)
C:Guangling verse
D:Three stanzas of plum blossoms
答案: 【Flowing water (liushui)】

3、 问题:Which of the following translation versions is appropriate to "One boy is a boy; two boys half a boy; three boys no boy"?
选项:
A:一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝。
B:一个男孩是一个;两个男孩是半个;三个男孩都不是。
C:人越多越容易办成事。
D:人多力量大。
答案: 【一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝。】

4、 问题:Which of the following E-C translation is not appropriate?
选项:
A:Adam’s apple  喉结
B:Apple of the eye  苹果核
C:Bad apple 坏家伙
D:Polish the apple 拍马屁
答案: 【Apple of the eye  苹果核】

5、 问题:The guqin’s design imitates the shape of a __, which reflects Confucius’s thoughts on music and the ideology of harmony that Chinese people value.
选项:
A:phoenix
B:tiger
C:goose
D:dragon
答案: 【phoenix】

6、 问题:The children in this school __ two plays each school year.
选项:
A:reform
B:perform
C:deform
D:form
答案: 【perform】

7、 问题:Research has shown that music has a profound __ on the listener’s body and mind.  
选项:
A:effect
B:affect
C:affection
D:effective
答案: 【effect】

8、 问题:It would be more creative and progressive if this design style could be               slightly rather than regarded as unchangeable.  
选项:
A:adapted
B:adopted
C:advised
D:admired
答案: 【adapted】

9、 问题:His unique designs were                  by his art instructors, who were familiar with different cultures. 
选项:
A:appreciated 
B:transferred
C:obliged
D:pursued
答案: 【appreciated 】

10、 问题:A good translation should consider the cultural background and conform to the criteria of                 .
选项:
A:faithfulness
B:expressiveness
C:elegance
D:adaption
答案: 【faithfulness;
expressiveness;
elegance】

11、 问题:Which of the following E-C translation is appropriate?
选项:
A:Love me, love my dog. 爱屋及乌。
B:A lucky dog 幸运儿
C:Every dog has his day. 人人皆有得意时。
D:Dog-tired  狗累了
答案: 【Love me, love my dog. 爱屋及乌。;
A lucky dog 幸运儿;
Every dog has his day. 人人皆有得意时。】

12、 问题:Which of the following are included in the four ancient Chinese artistic forms?
选项:
A:painting
B:penmanship
C:chess
D:Guzheng
答案: 【painting;
penmanship;
chess】

13、 问题:Which of the following music instruments are percussion instruments (打击乐器)? 
选项:
A:Drums
B:Cymbals
C:Tambourine
D:Violin
答案: 【Drums;
Cymbals;
Tambourine】

14、 问题:The original five strings of the guqin are made of silk and symbolize the Chinese five elements: metal, wood, water, fire and sand.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:"Among the blind the one-eyed man is king." can be translated into “山中无老虎,猴子称霸王”。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:Popular music refers to music or songs in the traditional style of a country. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

17、 问题:Which E-C translation is not appropriate?
选项:
A:Adam’s apple 喉结
B:Apple of the eye 苹果核
C:Bad apple 坏家伙
D:Polish the apple 拍马屁
答案: 【Apple of the eye 苹果核】

18、 问题:In 1977, the first artificial satellite launched by U.S. carried one of guqin-played music named .
选项:
A:High mountain (gaoshan)
B:Flowing water (liushui)
C:Guangling verse
D:Three stanzas of plum blossoms
答案: 【Flowing water (liushui)】

19、 问题:What are the basic types of musical instruments mentioned in this unit?
选项:
A:Percussion instruments
B:Wind instruments
C:String instruments
D:Keyboard instruments
答案: 【Percussion instruments;
Wind instruments;
String instruments】

20、 问题:Mozart music has a negative short-term effect on spatial perception.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:莫扎特音乐对空间知觉具有消极的短期影响。
表述不正确,应该是有积极影响。】

21、 问题:The Chinese translation of the sentence “One boy is a boy; two boys half a boy; three boys no boy” is ” 一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝。”
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

22、 问题:The music makes me feel _____ and calm.
选项:
A: soothing
B:smoothing
C:soothe
D:smooth
答案: 【 soothing】

23、 问题:In 1977, the first artificial satellite launched by U.S. carried one of guqin-played music named .
选项:
A:High mountain (gaoshan)
B:Flowing water (liushui)
C:Guangling verse
D:Three stanzas of plum blossoms
答案: 【Flowing water (liushui)】

24、 问题:Which of the following translation versions is appropriate to “One boy is a boy; two boys half a boy; three boys no boy”?
选项:
A:一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝。
B:一个男孩是一个;两个男孩是半个;三个男孩都不是。
C:人越多越容易办成事。
D:人多力量大。
答案: 【一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝。】

25、 问题:I like the melody of the song for it is              .
选项:
A:soothing
B:smoothing
C:soothe
D:smooth
答案: 【soothing】

26、 问题:The students in this school __ two plays each school year.
选项:
A:reform
B:perform
C:deform
D:form
答案: 【perform】

27、 问题:Her unique designs were                  by her art instructors, who were familiar with different cultures. 
选项:
A:appreciated 
B:transferred
C:obliged
D:pursued
答案: 【appreciated 】

28、 问题:Which of the following E-C translation of dog-related expressions is appropriate?
选项:
A:Love me, love my dog. 爱屋及乌。
B:A lucky dog 幸运儿
C:Every dog has his day. 人人皆有得意时。
D:Dog-tired   筋疲力尽的
答案: 【Love me, love my dog. 爱屋及乌。;
A lucky dog 幸运儿;
Every dog has his day. 人人皆有得意时。;
Dog-tired   筋疲力尽的】

29、 问题:Which of the following music instruments are not percussion instruments (打击乐器)? 
选项:
A:Drums
B:Cymbals
C:Piano
D:Violin
答案: 【Piano;
Violin】

30、 问题:Which of the following E-C translation of apple-related expressions is appropriate?
选项:
A:Polish the apple 拍马屁
B:Bad apple 坏家伙
C:Apple of the eye  苹果核
D:Apple of discord 争端;祸根
答案: 【Polish the apple 拍马屁;
Bad apple 坏家伙;
Apple of discord 争端;祸根】

31、 问题:Inhalations can                and control the cough.
选项:
A:soothe
B:source
C:smash
D:smooth
答案: 【soothe】

32、 问题:A computer can _ many tasks at once. 
选项:
A:reform
B:perform
C:deform
D:form
答案: 【perform】

33、 问题:It is reported that a new system of taxation will brought into __ next year.
选项:
A:effect
B:affect
C:affection
D:effective
答案: 【effect】

34、 问题:Goal-setting does help coordinate and                people. 
选项:
A:motion
B:discourage
C:motivate
D:overcome
答案: 【motivate】

35、 问题:In the western culture, “dragon” symbolizes power, authority and good luck for people. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

Unit 15 Peace on Earth 世界和平 Unit 15 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:Though we may                difficulties, it is worthwhile to suffer for pursing our dreams. 
选项:
A:confront
B:frontier
C:front
D:conflict
答案: 【confront】

2、 问题:Her father works like a                all day long.
选项:
A:horse
B:rabbit
C:rat
D:snake
答案: 【horse】

3、 问题:By applying the philosophies and principles of Sun Tzu,                can peacefully be overcome. 
选项:
A:confront 
B:conflict
C:confess
D:concentration
答案: 【conflict】

4、 问题:She would appreciate it if the company could               her an interview. 
选项:
A:grade 
B:grand 
C:great  
D:grant
答案: 【grant】

5、 问题:What marks the distinction between strategy and tactics is               with reality. 
选项:
A:contract
B:tact
C:contact
D: content
答案: 【contact】

6、 问题:Superior quality and reasonable price enable the product to               amid the keen market competition. 
选项:
A:carve out a niche
B:resort to
C:lie with 
D:turn out
答案: 【carve out a niche】

7、 问题:Which Chinese translation is right to “The best policy in war is to attack the enemy’s strategy.”?
选项:
A:不战而胜,上也。
B:胜兵先胜而后求战。
C:上兵伐谋。
D:知彼知己。
答案: 【上兵伐谋。】

8、 问题:College graduates should seek a job and                some working experience.
选项:
A:gather
B:accumulate
C:collect
D:add
答案: 【accumulate】

9、 问题:In the body of an application letter, what information of the applicant is included? 
选项:
A:The purpose of the letter.
B:Qualification. 
C:Education background. 
D:Working experience if there is.
答案: 【Qualification. ;
Education background. ;
Working experience if there is.】

10、 问题:What characteristics does a well-written application letter usually have? 
选项:
A:It states clearly the job or position a person is applying for.
B:It should tell what a person is qualified for and capable of.
C:It should be brief but specific, polite but enthusiastic, and simple but interesting.
D:It should be carefully written, neatly typed, and promptly sent.
答案: 【It states clearly the job or position a person is applying for.;
It should tell what a person is qualified for and capable of.;
It should be brief but specific, polite but enthusiastic, and simple but interesting.;
It should be carefully written, neatly typed, and promptly sent.】

11、 问题:It never occurred to me that he was a coward and as timid as a                  . 
选项:
A:rabbit
B:goat
C:hare
D:money
答案: 【rabbit;
hare】

12、 问题:The Art of War is a book of strategy and tactics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

13、 问题:Tiger in English and Lion in Chinese  are regarded as the king of the animals.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

14、 问题:“望子成龙” can be translated into “expect one’s son to become a dragon". 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:In Chinese culture asking one’s zodiac sign is also a polite way of asking a person’s age.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:She works like a all day long.
选项:
A:horse
B:rabbit
C:rat
D:snake
答案: 【horse】

17、 问题:You have to honestly               your limitations with what you do.
选项:
A:confront
B:frontier
C:front
D:conflict
答案: 【confront】

18、 问题:She is never ‍ with herself.
选项:
A:under peace
B:at peace
C:on peace
D:to peace
答案: 【at peace】

19、 问题:In the body of an application letter, what information of the applicant is included?
选项:
A:Hobbies and personality.
B:Qualification.
C:Education background.
D:Working experience if there is.
答案: 【Hobbies and personality.;
Qualification.;
Education background.;
Working experience if there is.】

20、 问题:The Art of War is a book of strategy and tactics.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【《孙子兵法》是一本战略和战术的书。
表述正确】

21、 问题:You have to honestly your limitations with what you do。
选项:
A:confront
B:frontier 
C:front
D:conflict
答案: 【confront】

22、 问题:His mother works like a                all day long.
选项:
A:horse
B:rabbit
C:rat
D:snake
答案: 【horse】

23、 问题:The woman would appreciate it if the company could               her an interview. 
选项:
A:grade 
B:grand 
C:great  
D:grant
答案: 【grant】

24、 问题:According to Sun Tzu, the art of facing conflict lies primarily               strategy, the process of planning.
选项:
A:by
B:with
C:on
D:down
答案: 【with】

25、 问题:Her father works like a                all day long to make money for the whole family.
选项:
A:horse
B:sheep
C:rat
D:snake
答案: 【horse】

26、 问题:The man would appreciate it if the company could               him an interview. 
选项:
A:grade 
B:grand 
C:great  
D:grant
答案: 【grant】

27、 问题:According to Sun Tzu, the art of facing conflict primarily                  strategy, the process of planning.
选项:
A:lies down
B:lies with
C:lies on
D:lies by
答案: 【lies with】

28、 问题:As the owner of the factory, he can’t allow any black                among his employees. 
选项:
A:rat
B:sheep
C:rabbit
D:egg
答案: 【sheep】

29、 问题: Sun Tzu’s ideas can be                   to psychology, particularly psychology of personal development. 
选项:
A:applied 
B:replied
C:approached
D:attempted
答案: 【applied 】

30、 问题:A huge effort was made to                  the rats in this area. 
选项:
A:exterminate 
B:terminal
C:determine
D:term
答案: 【exterminate 】

31、 问题:The                   aims to strengthen special police forces’ emergency response and combat capabilities.
选项:
A:mansion
B:maneuver
C:perish
D:violence
答案: 【maneuver】

32、 问题:It never occurred to me that he was a coward and as timid as a                 . 
选项:
A:rabbit
B:goat
C:hare
D:money
答案: 【rabbit;
hare】

33、 问题:Which of the following methods are usually used to translate Chinese idioms with animals?
选项:
A:literal translation
B:substitution
C:explanation
D:free translation
答案: 【literal translation;
substitution;
explanation;
free translation】

34、 问题:In English “dog” is thought to be the most faithful friend of human beings, most phrases and idioms containing the word “dog” have neutral or commendatory implications.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

35、 问题:The  noun form of "simple" is               . (请填一个名词,首字母为s)
答案: 【simplicity】

Unit 16 That’s Infotainment 资讯娱乐 Unit 16 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The way of forming the word "flu" is                 . 
选项:
A:blending
B:compounding
C: clipping
D:conversion
答案: 【 clipping】

2、 问题: The idea of working abroad really                to me. 
选项:
A:appeals 
B:appreciates
C:peels
D:appears
答案: 【appeals 】

3、 问题:In order to              , she decided to take part in graduate entrance examination. 
选项:
A:turn her life on
B:turn her life off
C:turn her life away
D:turn her life around   
答案: 【turn her life around   】

4、 问题:Worries about who would actually use wireless networks seem              . 
选项:
A:find  
B:found
C:unfounded
D:unfound
答案: 【unfounded】

5、 问题:Who was widely praised as the “Immortal Poet” and his poems abounded with passion and talent?
选项:
A:Li Bai
B:Wang Wei
C: Bai Juyi 
D:Du Fu 
答案: 【Li Bai】

6、 问题:He serves the public wholeheartedly                  his personal gain or loss.
选项:
A:even though
B:in case
C:in spite of
D:regardless of
答案: 【regardless of】

7、 问题:Su Shi was a representative of                 of Ci writing.
选项:
A:the Soft and Tuneful School
B:the Powerful and Free School
C:the Heroic and Unrestrained Style
D:the Delicately Restrained School
答案: 【the Powerful and Free School;
the Heroic and Unrestrained Style】

8、 问题:What are the characteristics of short poems (绝句) in Tang poetry? 
选项:
A:They have four lines.
B:Each line contains five or seven characters. 
C:They have a strict tonal pattern and rhyme scheme.
D:They have eight lines.
答案: 【They have four lines.;
Each line contains five or seven characters. ;
They have a strict tonal pattern and rhyme scheme.】

9、 问题:Which of the following words are formed by blending?  
选项:
A:smog 
B:VOA
C:email
D:football
答案: 【smog ;
email】

10、 问题:Which of the following words are noun compounds? 
选项:
A:reality show
B:freshman
C:undergo
D:seafood
答案: 【reality show;
freshman;
seafood】

11、 问题:A biography is a detailed description or account of a person’s life.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

12、 问题:The Old Charcoal Seller and Song of A Pipa Player were Du Fu’s representative works. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

13、 问题:The English language is tree-structured while the Chinese language is bamboo-structured.  
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

14、 问题:Song Ci The Mid-autumn Festival《但愿人长久》was written by Liu Yong. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

15、 问题:Decide the following C-E translation is True or False:不到长城非好汉。He who doesn’t reach the Great Wall is not a true man.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

16、 问题:              established his theory of realistic poems and The Old Charcoal Seller was one of his representative works. 
答案: 【Bai Juyi】

17、 问题:The way of forming the word “infotainment” is .
选项:
A:blending
B:compounding
C:clipping
D:conversion
答案: 【blending】

18、 问题:The club welcomes all new members age.
选项:
A:in spite of
B:no matter
C:however
D:regardless of
答案: 【regardless of】

19、 问题:The idea of working abroad really ‍ ‍ to me.
选项:
A:appears
B:appeals
C:appreciates
D:peels
答案: 【appeals】

20、 问题:Su Shi was a representative of of Ci writing.
选项:
A:the Soft and Tuneful School
B:the Powerful and Free School
C:the Heroic and Unrestrained Style
D:the Delicately Restrained School
答案: 【the Powerful and Free School;
the Heroic and Unrestrained Style】

21、 问题:The way of forming the word "infotainment" is                 . 
选项:
A:blending    
B:compounding
C: clipping
D:conversion
答案: 【blending    】

22、 问题:Su Shi was a representative of of Ci writing.
选项:
A:the Soft and Tuneful School
B:the Powerful and Free School
C:the Heroic and Unrestrained Style
D:the Delicately Restrained School
答案: 【the Powerful and Free School ;
the Heroic and Unrestrained Style】

23、 问题:The man serves the public wholeheartedly                  his personal gain or loss.
选项:
A:even though
B:in case
C:in spite of
D:regardless of
答案: 【regardless of】

24、 问题:Decide the following C-E translation is Right or Wrong:不到长城非好汉。He who doesn’t reach the Great Wall is not a true man.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

25、 问题: The prospect of living and working in a city really                to her. 
选项:
A:appeals 
B:appreciates
C:peels
D:appears
答案: 【appeals 】

26、 问题:The event has generated enormous                 in that country.
选项:
A:publicity
B:republic
C:public
D:publicize
答案: 【publicity】

27、 问题:Su Shi was a representative of                of Ci writing.
选项:
A:the Soft and Tuneful School
B:the Powerful and Free School
C:the Heroic and Unrestrained Style
D:the Delicately Restrained School
答案: 【the Powerful and Free School;
the Heroic and Unrestrained Style】

28、 问题:Which of the following words are formed by blending?  
选项:
A:smog 
B:infotainment
C:affluenza
D:football
答案: 【smog ;
infotainment;
affluenza】

29、 问题:What factors contributed to Oprah’s success? 
选项:
A:Her persistence
B:Her determination
C:Her friends’ support
D:Her courage to overcome difficulties
答案: 【Her persistence;
Her determination;
Her courage to overcome difficulties】

30、 问题:Song of A Pipa Player was written by Du Fu. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

31、 问题:Song Ci The Mid-autumn Festival《但愿人长久》was written by Li Qingzhao. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

32、 问题:Acronymy is the process of forming new words by joining the initial letters of phrases. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】

33、 问题:Decide the following E-C translation is True or False: Nothing ventured, nothing gained.  谋事在人,成事在天。
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

34、 问题:In The World Book Dictionary, hypotaxis is “The arranging of clauses one after the other without connectives showing the relation between them.”
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】

35、 问题:                is the formation of new words by combining parts of two words or a word plus a part of another word.  
答案: 【Blending】

【作业】Unit 15 Peace on Earth 世界和平 Unit 15 单元作业

1、 问题:What is your definition of“Peace”? What factors cause conflict within a country or between countries? How can world peace be maintained?
评分规则: 【 题目中有四问,每问0.5分,内容准确,表达较清楚,字数超过80字获得满分2分。

Unit 12 Saving the Planet 拯救地球 Unit 12 单元测试

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 问题:The sentence “Air resistance must be given careful consideration when the aircraft is to be manufactured” could be best translated into __.
选项:
A:在飞机将被制造的时候,空气的阻力应当受到仔细地考虑。
B:制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。
C:空气阻力问题应当被考虑到,当我们在制造飞机时。
D:在飞机将被制造出来的时候,应当仔细考虑空气阻力的问题。
答案: 【制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。】

2、 问题:Thanks to the international coordination efforts of ______, daily weather forecasts and early and reliable warnings of high-impact weather and climate events are provided. 
选项:
A:WTO      
B:WHO
C:WPC
D:WMO
答案: 【WMO】

3、 问题:Which of the following solar terms occurs in Winter?
选项:
A:Minor Snow
B:Major cold
C:Winter Solstice
D:Grain in Ear 
答案: 【Minor Snow;
Major cold;
Winter Solstice】

4、 问题:As a kind of cohesive device, conjunctions include __.
选项:
A:adversative
B:additive
C:causal 
D:temporal
答案: 【adversative;
additive;
causal ;
temporal】

5、 问题:The Twenty-Four Solar Terms has been inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity successfully.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【“二十四节气”已经成功列入联合国教科文组织人类非物质文化遗产代表作名录。】

6、 问题:Which of the following is the solar term in Winter?
选项:
A:Grain Rain
B:Awakening of Insects
C:Winter Solstice
D:Grain in Ear 
答案: 【Winter Solstice】

7、 问题:The sentence “Air resistance must be given careful consideration when the aircraft is to be manufactured”could be best translated into __.
选项:
A:在飞机将被制造的时候,空气的阻力应当受到仔细地考虑。
B:制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。
C:空气阻力问题应当被考虑到,当我们在制造飞机时。
D:在飞机将被制造出来的时候,应当仔细考虑空气阻力的问题。
答案: 【制造飞机时,必须仔细考虑空气阻力的问题。】

8、 问题:Examples of extreme weather events include __.
选项:
A:heat waves
B:severe cold
C:strong storms
D:big hurricanes
答案: 【heat waves;
severe cold;
strong storms;
big hurricanes】

Unit 3 Love and Care 关怀和爱 Unit 3 单元测试

1、 问题: The boy slipped out of the room and headed for the swimming pool without his parents’                .
选项:
A:command
B:conviction 
C:consent 
D: compromise
答案: 【consent 】

2、 问题: I                of your trying to earn some money, but please don’t neglect your studies.
选项:
A:permit
B:allow
C:approve
D:admit
答案: 【approve】

3、 问题:She                about the library’s rare books collection.
选项:
A:demanded
B:inquired
C:acquired
D:required
答案: 【inquired】

4、 问题:Chinese painting was called ____ in ancient China.
选项:
A:oil painting
B:ink painting
C:landscape painting
D:scroll painting
答案: 【ink painting】

5、 问题:Traditional Chinese paintings combine fine art, poetry, calligraphy, and seal engraving to achieve an artistic unison.     
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
分析:【中国国画结合了美术、诗歌、书法和篆刻,达到艺术的统一。 正确】

Unit 8 Roads Ahead Unit 8 单元测试

1、 问题:What is the translation of "arm crane"?
选项:
A:地角螺钉
B:麻花钻
C:悬臂式起重机
D:面罩
答案: 【悬臂式起重机】

2、 问题:People often ask the journalists what gives them the courage to ____ into war zones and disaster areas to get a story.
选项:
A:bump 
B:venture
C:sail
D:bounce
答案: 【venture】

3、 问题:Which step is the last process of porcelain making? 
选项:
A:forming
B:glazing
C:decorating
D:firing
答案: 【firing】

4、 问题:What’re the tips of online safety for teenagers according to the video? 
选项:
A:To use privacy controls.
B:To read unsolicited advertising e-mail.
C:Don’t meet strangers you’ve met online.
D:To protect the password.
答案: 【To use privacy controls.;
Don’t meet strangers you’ve met online.;
To protect the password.】

5、 问题:The image “lotus” on Chinese porcelain represents longevity. 
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
分析:【题干:“莲花”代表长寿。
错误。中国瓷器上的”莲花”代表纯洁与和谐。】

【作业】Unit 1 Ethnic Identity 种族认同 Unit 1 讨论题

1、 问题:Please list one Chinese traditional festival and its custom. 
评分规则: 【 总共2分,准确回答一个节日得1分,准确回答这个节日的习俗得1分。

【作业】Unit 10 Career Development Planning 职业发展规划 Unit 10 单元作业

1、 问题:Could you introduce core content of Confucianism? What influence does Confucianism have on your life?
评分规则: 【 介绍儒家思想的一些核心内容给1分,提到对自己的生活产生了影响,或者举例说明影响给1分,满分2分。

【作业】Unit 11 Succeeding in a Complex World 在复杂世界中获得成功 Unit 11 讨论题

1、 问题:What do you think of the relationship between hope and success?Do you have any good ways to help to develop the mental habit of hopefulness?
评分规则: 【 表达基本准确,回答一问得1分,两问均回答得2分。

【作业】Unit 10 Career Development Planning 职业发展规划 Unit 10 讨论题

1、 问题:Could you introduce some ideas of Confucianism? What influence does Confucianism have on your life?
评分规则: 【 介绍儒家思想的一些核心内容给1分,提到对自己的生活产生了影响,或者举例说明影响给1分,满分2分。

【作业】Unit 13 Attitude is Everything 态度决定一切 Unit 13 讨论题

1、 问题:Do you agree with the saying "attitude is everything"? Why? 
评分规则: 【 每问1分,第二问需给出一个或一个以上原因,总共2分。要求表达准确,字数50个词以上。

【作业】Unit 12 Saving the Planet 拯救地球 Unit 12 讨论题

1、 问题:Disasters fall into two major categories — natural disasters and man-made disasters. Could you list one disaster in our daily life and give some advice to avoid it or prevent it from happening?
评分规则: 【 列出一种灾害给1分,给出一种避免灾难或预防灾难发生的建议给1分,既列举了灾难又给出了建议,而且表达基本准确,给2分。

【作业】Unit 14 Arts and Music 艺术与音乐 Unit 14 讨论题

1、 问题:What type of music do you like best,classical or popular?Why? What is the value of music?
评分规则: 【 表达准确,回答喜欢和为什么喜欢哪类音乐得1分,回答音乐的价值得1分。

【作业】Unit 12 Saving the Planet 拯救地球 Unit 12 单元作业

1、 问题:Disasters fall into two major categories — natural disasters and man-made disasters. Could you list one disaster in our daily life and give some advice to avoid it or prevent it from happening?
评分规则: 【 列出一种灾害给1分,给出一种避免灾难或预防灾难发生的建议给1分,既列举了灾难又给出了建议,而且表达基本准确,给2分。

【作业】Unit 15 Peace on Earth 世界和平 Unit 15 单元练习

1、 问题:How do you think of Sun Tzu’s The Art of War?Are the strategic and tactical ideas in the book War out of date?Why or why not?
评分规则: 【 阐述对《孙子兵法》的看法给1分,回答战略战术思想是否过时和原因给1分,满分要求表达基本准确,字数超过100个词。

【作业】Unit 2 Advice to Youth 给青年人的忠告 Unit 2 单元作业

1、 问题:What are the advantages of being young?What advice would you give to high school students?
评分规则: 【 回答年轻的优势得1分,回答给高中生的建议得1分,满分的字数不少于60词。

【作业】Unit 14 Arts and Music 艺术与音乐 Unit 14 单元作业

1、 问题:What type of music do you like best, classical or popular?Why? What is the value of music?
评分规则: 【 表达准确,回答喜欢和为什么喜欢哪类音乐得1分,回答音乐的价值得1分。满分字数不少于100个单词。

【作业】Unit 16 That’s Infotainment 资讯娱乐 Unit 16 单元练习

1、 问题:What kind of TV shows such as talk show, reality show or talent show do you like most? Why?
评分规则: 【 列出具体喜欢的电视节目给1分,说明喜欢的理由给1分,满分要求表达基本准确,理由充分,字数超过80词。

【作业】Unit 4 Is Your Food Safe?你的食品安全吗? Unit 4 单元作业

1、 问题:Do you think food safety is a big problem in China and what can we do to tackle the problem?
评分规则: 【 该题主要考察学生对食品安全的认知。要求内容正确,表达清晰流畅。每个措施1分,适当扩展。2个及以上措施得2分。

【作业】Unit 3 Love and Care 关怀和爱 Unit 3 单元作业

1、 问题:Discussion:What does the word “charity” mean to you? Is the Spirit of Lei Feng out of date?
评分规则: 【 该题主要考察学生对“慈善”和“雷锋精神”的理解。要求内容正确,表达清晰流畅。每一问1分。

【作业】Unit 15 Peace on Earth 世界和平 Unit 15 讨论题

1、 问题:How do you think of Sun Tzu’s The Art of War? Are the strategic and tactical ideas in the book War out of date?Why or why not?
评分规则: 【 阐述对《孙子兵法》的看法给1分,回答战略战术思想是否过时和原因给1分,满分要求表达基本准确,字数超过100个词。

【作业】Unit 3 Love and Care 关怀和爱 Unit 3 讨论题

1、 问题:What does the word “charity” mean to you? Is the Spirit of Lei Feng out of date?
评分规则: 【 只回答一问得1分,两问都回答2分。

【作业】Unit 5 The Gender-Role Revolution 性别角色革命 Unit 5 讨论题

1、 问题:What can we do to enhance the gender equality in our society?
评分规则: 【 回答一项措施得1分,二项及以上得2分。

【作业】Unit 5 The Gender-Role Revolution 性别角色革命 Unit 5 单元作业

1、 问题:What can we do to enhance the gender equality in our society?
评分规则: 【 回答一项措施得1分,二项及以上得2分。

【作业】Unit 6 Media and Culture 媒体与文化 Unit 6 讨论题

1、 问题:In your opinion, what are the forms and functions of mass media?
评分规则: 【 回答出媒体的形式1分,媒体的功能1分,两个问题都答得2分。

【作业】Unit 8 Roads Ahead Unit 8 单元作业

1、 问题:In your opinion, how do people protect privacy online?
评分规则: 【 提出一条合理措施给1分,两条及以上给2分。满分要求表达清楚,词汇和语法基本准确。

【作业】Unit 7 Affluenza 富贵病 Unit 7 单元作业

1、 问题:“Affluenza”indicates that people keep pursuing more. Those people may feel delighted and satisfied but also panic and anxious. However, “spartan life”refers to a rather simple life which may not be very cozy. Which one do you prefer to live, a Spartan life, a life with affluenza or other kind of life?Why?
评分规则: 【 每问1分,共良文。满分要求意思表达清楚,符合英语语法,词汇和句法基本准确。

【作业】Unit 9 No Child’s Play 不是孩子的游戏 Unit 9 讨论题

1、 问题:Do you think companies should give priority to business ethics? Why or why not? 
评分规则: 【 观点明确,理由充分,表达清楚连贯,给满分2分。观点明确,理由不充分,表达不连贯,给1分。

【作业】Unit 7 Affluenza 富贵病 Unit 7 讨论题

1、 问题:“Affluenza” indicates that people keep pursuing more. Those people may feel delighted and satisfied but also panic and anxious. However, “spartan life”refers to a rather simple life which may not be very cozy. Which one do you prefer to live, a Spartan life, a life with affluenza or other kind of life?Why?
评分规则: 【 每问1分,两问共2分。互评时请考虑答题的切合性和写作的正确性。

【作业】Unit 2 Advice to Youth 给青年人的忠告 Unit 2 讨论题

1、 问题:What is Mark Twain’s writing style in Advice to Youth? Could you give an example of satire in the advice given by Mark Twain?
评分规则: 【 回答第一题为humour或satire或humour and satire均给1分,只要举一个例子给1分,满分2分。

【作业】Unit 4 Is Your Food Safe?你的食品安全吗? Unit 4 讨论题

1、 问题:Do you think food safety is a big problem in China and what can we do to tackle the problem?
评分规则: 【 回答问题时提到一个解决方法得1分,2个及以上得2分。要求语言表达基本准确。

【作业】Unit 16 That’s Infotainment 资讯娱乐 Unit 16 讨论题

1、 问题:What kind of TV shows such as talk show, reality show or talent show do you like most? Why?
评分规则: 【 列出具体喜欢的电视节目给1分,给出喜欢的理由给1分,满分要求表达基本准确,理由充分,字数超过80词。

【作业】Unit 8 The Road ahead 未来的路 Unit 8 讨论题

1、 问题:In your opinion, how do you protect your privacy online?
评分规则: 【 提出一条合理措施给1分,两条及以上给2分。满分要求表达清楚,词汇和语法基本准确。

【作业】Unit 6 Media and Culture 媒体与文化 Unit 6 单元作业

1、 问题:In your opinion, what are the forms and functions of mass media?
评分规则: 【 回答出媒体的形式1分,媒体的功能1分,两个问题都答得2分。

【作业】Unit 11 Succeeding in a Complex World 在复杂世界中获得成功 Unit 11 单元作业

1、 问题:What do you think of the relationship between hope and success?Do you have any good ways to help to develop the mental habit of hopefulness?
评分规则: 【 表达基本准确,回答一问得1分,两问均回答得2分。

【作业】Unit 9 No Child’s Play 不是孩子的游戏 Unit 9 单元作业

1、 问题:Do you think companies should give priority to business ethics? Why or why not? 
评分规则: 【 观点明确,理由充分,表达清楚连贯,给满分2分。观点明确,理由不充分,表达不连贯,给1分。

  • 63
    点赞
  • 234
    收藏
    觉得还不错? 一键收藏
  • 12
    评论

“相关推荐”对你有帮助么?

  • 非常没帮助
  • 没帮助
  • 一般
  • 有帮助
  • 非常有帮助
提交
评论 12
添加红包

请填写红包祝福语或标题

红包个数最小为10个

红包金额最低5元

当前余额3.43前往充值 >
需支付:10.00
成就一亿技术人!
领取后你会自动成为博主和红包主的粉丝 规则
hope_wisdom
发出的红包
实付
使用余额支付
点击重新获取
扫码支付
钱包余额 0

抵扣说明:

1.余额是钱包充值的虚拟货币,按照1:1的比例进行支付金额的抵扣。
2.余额无法直接购买下载,可以购买VIP、付费专栏及课程。

余额充值