电子元件, CPU

Statiskt minne (SRAM, Static RAM) är ett snabbt läs- och skrivbart datorminne och används därför till exempel som cacheminne i processorer. Minnet har låg lagringsdensitet, hög energiförbrukning, och är dyrt, vilket gör att det används sparsamt. Varje minnescell är en bistabil vippa som består av fyra transistorer, som ständigt måste strömförsörjas för att inte minnet ska tappas, till skillnad från dynamiskt minne (DRAM), där varje cell i princip enbart kräver en transistor och en kondensator, som enbart kräver strömförsörjning vid läsning, skrivning och de regelbundna uppdateringar som där krävs innan kondensatorerna laddat ur sig.

Vippa: 触发器, Flip-Flop

Transistor:晶体管晶体管也应用于数字电路,主要功能是当成电子开关。数字电路包括逻辑门、随机存取内存 (RAM) 和微处理器。

Kondensator:电容器。

容易混淆的词:induktans(点感), resistans (电阻), kapasitens (电容)

 

扩展:电子元件 - 电阻器,电容器,晶体管,二极管

Microprocessor:

Inne i processor finns cacheminne, vad finns det mer??? OS brukar installerat inne i cacheminne i processor eller??

ALU finns inne i microprocessor, fins fler, ser Processorarkitektur.

Microprocessor can innehåller massor komponenter, de olika komponenter behöver inte finnas med inom samma chip(芯片). Det kan heter olika:

CPU - En Central ProcessingUnit (engelskt akronymCPU) ellercentralprocessor är enheten som exekverar (utför) program i en dator genom att hämta maskininstruktioner och utföra begärda operationer som beräkningar och datahantering.

GPU - En grafikprocessor (på engelska:Graphics Processing Unit,GPU) är enmikroprocessor som sitter på en dators grafikkort och hanterar bland annat signaler från datorn till bildskärmen.

APU

DSP - signalprocessor,is a specialized microprocessor with an architecture optimized for the fast operational needs of digital signal processing.

容易混淆的词:

Mikrokontroller - mikroprocessor med arbetsminne, programlagring, in/ut-system i samma chip

 

评论
添加红包

请填写红包祝福语或标题

红包个数最小为10个

红包金额最低5元

当前余额3.43前往充值 >
需支付:10.00
成就一亿技术人!
领取后你会自动成为博主和红包主的粉丝 规则
hope_wisdom
发出的红包
实付
使用余额支付
点击重新获取
扫码支付
钱包余额 0

抵扣说明:

1.余额是钱包充值的虚拟货币,按照1:1的比例进行支付金额的抵扣。
2.余额无法直接购买下载,可以购买VIP、付费专栏及课程。

余额充值